Στη ΝΔ τρίβουν τα χέρια τους. Ή, για την ακρίβεια, βγάζουν τα απωθημένα τους, αφού έχουν τη μοναδική ευκαιρία να επιτεθούν στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τα ίδια λόγια και τις ίδιες φράσεις που άκουγαν οι ίδιοι τα προηγούμενα χρόνια από τα υπουργικά έδρανα.

Τη σκυτάλη από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Aδωνη Γεωργιάδη (κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου φώναξε πάλι στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «μη σας δω σε καμία πορεία κατά των ιδιωτικοποιήσεων, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι» και «τώρα οι γύπες των αγορών γίνανε περιστεράκια, κοτσυφάκια») παρέλαβε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Τι έκανε; Αφού ζήτησε να δοθεί «Νoμπέλ ευρηματικότητας» στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και έθιξε την ποιότητα της ευαισθησίας του Πάνου Σκουρλέτη, κατέθεσε στα πρακτικά φωτογραφίες του Θοδωρή Δρίτσα από τον καιρό που ως βουλευτής της Α’ Πειραιά αλλά και υποψήφιος δήμαρχος του πρώτου λιμανιού διαδήλωνε έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας ενάντια στην COSCO.

«Ερχόσασταν στη Βουλή και λέγατε ότι δεν θα αφήσετε την COSCO να κάνει τον Πειραιά Chinatown και Νταχάου» είπε ο Βαρβιτσιώτης, επισημαίνοντας τις αντιφάσεις των λόγων και των έργων του υπουργού Ναυτιλίας. Υπενθυμίζεται ότι μία ημέρα νωρίτερα ο Θοδωρής Δρίτσας είχε πει ότι ο ίδιος δεν αντιπολιτεύτηκε ποτέ την COSCO.