Υπέροχο αλλά μόνο για πρωινό ή για το μοδάτο brunch. Αυτό το πιάτο δεν είναι για να το καταναλώσουμε βράδυ, για ευνόητους λόγους.

Υλικά

4 μεγάλα αβγά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Αλάτι
Φρεσκοτριμένο πιπέρι
8 λωρίδες μπέικον
4 φέτες ψωμί
Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ή σχινόπρασο 

Εκτέλεση
Σπάμε τα αβγά σε ένα δοχείο, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι.

Σε ένα μετρίου μεγέθους τηγάνι βάζουμε προσθέτουμε το βούτυρο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει και να ζεσταθεί μέχρι να κάνει φουσκάλες και προσθέτουμε τα χτυπημένα αβγά.

Ανακατεύουμε αργά και συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα μέχρι τα αβγά να μοιάζουν μεταξένια, αλλά και υγρά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και τα αφήνουμε να ψηθούν ακόμη λίγο.

Βάζουμε στην τοστιέρα το μπέικον και το αφήνουμε να ξεροψηθεί και να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε και ζεσταίνουμε λίγο τις φέτες από το ψωμί.

Βάζουμε πάνω στο ψωμί το μπέικον και από πάνω τα αβγά και γαρνίρουμε με σχινόπρασο.  

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από