Σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σημίτης είχε να εμφανιστεί και να μιλήσει αρκετό καιρό. Το έκανε όμως το Σάββατο στηρίζοντας εμπράκτως την προσπάθεια για τη ανασυγκρότηση του χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς.

Μιλώντας στη Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Κινήσεις Πολιτών) ο Σημίτης δεν θέλησε να γίνει ευχάριστος. Είπε ότι η εν λόγω συμπαράταξη δεν αρκεί και ότι «φιλοδοξίες και κληρονομικά δικαιώματα αποτελούν εμπόδια στην κοινή προσπάθεια». Ομοίως είπε ότι η επιτροπή που δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού δεν αρκεί. Τι θα ήθελε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Δυνατή συσπείρωση για τη δημιουργία βαθμιαίως μιας ενιαίας παράταξης και αντιπολιτευτικό λόγο που δεν θα περιορίζεται στην καταγγελία των κυβερνητικών ενεργειών αλλά θα προβάλλει και τις λύσεις.

Χειροκρότημα για Θεοχαρόπουλο

Στον ρόλο της αριστερής Σοσιαλδημοκρατίας στη νέα εποχή εστίασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στη Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Και μάλιστα ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κέρδισε το δυνατό χειροκρότημα του εκπροσώπου του Ποταμιού και των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαλόγου όταν έκανε ειδική αναφορά στο σύγχρονο ενιαίο προοδευτικό σχήμα.

Αργότερα, ο Θεοχαρόπουλος άκουσε με προσοχή τις επισημάνσεις του συντρόφου του στη ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Χατζησωκράτη κατά του πελατειακού κράτους και όταν κατέβηκε από το βήμα τού είπε «μπράβο, έκανες ό,τι είπε ο Κώστας Σημίτης! Ησουν χρήσιμος με τις παρεμβάσεις σου αλλά μάλλον δεν ήσουν ευχάριστος».

Τα στελέχη του τομέα επικοινωνίας σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δήλωναν μετά το τέλος της Συνδιάσκεψης ιδιαιτέρως ικανοποιημένα και αισιόδοξα για το μέλλον του χώρου. Για ποιον λόγο ακριβώς τόση αισιοδοξία, δεν γνωρίζω. Αλλά για να το λένε, κάτι θα ξέρουν…