Ξεκίνησε η καμπάνια «με ποδήλατο στη δουλειά» η οποία έχει στόχο να παροτρύνει τους πολίτες να αλλάξουν την ποιότητα της ζωής τους και να κάνουν τις πόλεις πιο φιλικές και υγιείς για όλους.

Η καμπάνια θα διαρκέσει έναν μήνα – από 15 Μαΐου μέχρι και 15 Ιουνίου – και διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά. Η ΠοδηλΑττική Κοινότητα, που έχει φέτος την ευθύνη της διοργάνωσης, καλεί εργαζόμενους και επιχειρήσεις να συμμετέχουν σε έναν διαγωνισμό με στόχο την προώθηση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης στην πόλη.

Η καμπάνια – τονίζει η ΠοδηλΑττική Κοινότητα, δεν απευθύνεται μόνο στους εργαζόμενους αλλά και στους εργοδότες, καθώς τους προτρέπει να δώσουν κίνητρα στο προσωπικό τους για να χρησιμοποιούν το ποδήλατο. Η συμμετοχή άλλωστε στον διαγωνισμό αποτελεί κι ένα σημαντικό μέσο προβολής των εταιρειών ή των οργανισμών που συμμετέχουν.

Είτε δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό είτε όχι πάντως, η εκστρατεία «Με ποδήλατο στη δουλειά» είναι μία καλή ευκαιρία να σκεφτείτε ότι μπορείτε να ξεκινήσετε να πηγαίνετε με το ποδήλατο στην εργασία σας!

Γιατί με το ποδήλατο στη δουλειά

Το ποδήλατο αποτελεί μια από τις σημαντικότερες απαντήσεις για να γίνουν οι πόλεις μας βιώσιμες και φιλικότερες προς όλους μας, αναφέρουν οι διοργανωτές. «Εκτός αυτού όμως, αποτελεί και ένα σύμμαχο για την υγεία μας, καθώς προστατεύει το καρδιαγγειακό μας σύστημα και μειώνει το άγχος. Παράλληλα, το ποδήλατο μας πάει στον προορισμό μας πιο γρήγορα και πιο φθηνά, αν σκεφτεί κανείς την οικονομία σε καύσιμα, πάρκινγκ, φθορά ΙΧ κλπ».

Η καμπάνια «Bike to work» με μία ματιά

περισσότερες από 330 εταιρείες και οργανισμοί έχουν συμμετάσχει στα 5 χρόνια του διαγωνισμού

-περισσότεροι από 2.500 ποδηλάτες, έχουν διανύσει περισσότερα από 435.000 χιλιόμετρα

-έχει γίνει οικονομία στη βενζίνη κατά 44.000 λίτρα που θα επιβάρυναν την ατμόσφαιρα με περισσότερους από 100 τόνους διοξειδίου του άνθρακα!

Οι νικητές του 2015 ήταν:

Η εταιρεία Prenatal με 12 ποδηλάτες και 305 διαδρομές

Η εταιρεία Teleperformance Hellas με 20 ποδηλάτες και 300 διαδρομές

Η WWF Ελλάς, με 17 ποδηλάτες και 219 διαδρομές

Πέρυσι είχαν δηλώσει συμμετοχή και τα ΝΕΑ. Είχαν διανύσει 323 χιλιόμετρα με πετάλι φτάνοντας στην 40η θέση της κατάταξης σε σύνολο 92 συμμετοχών.

Περισσότερες πληροφορίες:

Για πληροφορίες σχετικά με την καμπάνια «Με Ποδήλατο στη Δουλειά 2016»:

Παναγιώτης Πιτσιλός

email: biketowork@biketowork.gr ή info@podilattiki.gr

Τηλ: 6955830923

Η καμπάνια διοργανώνεται από την ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα.

Ξεκίνησε το 2011 από τους Ποδηλάτ-ισσ-ες.

Website: biketowork.gr

Facebook: Με ποδήλατο στη Δουλειά

Με την υποστήριξη της WWF και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατιστών (ECF)

«ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ»πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο twitter@orthopetaliesή στο FacebookOrthopetalies blogγια καθημερινή ενημέρωση