Στον φούρνο η μπολονέζ γίνεται πολύ πιο γευστική από ότι η κλασική. Αρκεί να μην παραβράσουμε το μακαρόνι και γίνει λιώμα…

Υλικά

½ κιλό ντομάτες

4 κουταλιές βούτυρο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ κιλό κιμά

1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα

Αλάτι, πιπέρι

1½ κούπα τριμμένο ρεγκάτο

250 γραμμάρια ριγκατόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε τις ντομάτες στο μούλτι και τις πολτοποιούμε. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τον πολτό με λίγο αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα. Προσθέτουμε στη σάλτσα μία κουταλιά βούτυρο.

Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε με το βούτυρο το κρεμμύδι και τον κιμά και ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και αφού σοταρίστει καλά προσθέτουμε ένα φλιτζάνι τυρί.

Όταν το τυρί λιώσει προσθέτουμε τη σάλτσα. Αποσύρουμε τον κιμά από τη φωτιά και βράζουμε τα μακαρόνια (δύο λεπτά λιγότερο από αυτό που έχει στις οδηγίες συσκευασίας) και τα στραγγίζουμε.

Βάζουμε τα μισά σε βουτυρωμένο ταψάκι και τα σκεπάζουμε με κιμά. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα και τα σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.

Τέλος, ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί, μερικά κομμάτια από το βούτυρο και τα ψήνουμε σε 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου μισή ώρα.