Υποδέχθηκε, φωτογραφίστηκε, απήλθε. Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κάποιος εν συντομία τον ρόλο του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, κατά τη χθεσινή εμφάνισή του στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης μαζί με περίπου 100 πρόσφυγες, κυρίως νέους και γονείς με παιδιά, με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης.

Γύρω στις 11 το πρωί, κι αφού οι προσκεκλημένοι καθυστέρησαν να φτάσουν, ο υπουργός τούς μίλησε για λίγο, έβγαλε τις απαραίτητες φωτογραφίες, έκανε και δηλώσεις για να έχουν να παίζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (μην πάει τζάμπα και η ανάβαση) και τους παρέδωσε στα φιλόξενα χέρια όσων είχαν αναλάβει τα χρέη ξενάγησης.

Η ζεστή χθεσινή ημέρα άλλωστε δεν επέτρεπε και μεγάλη έκθεση στον ήλιο, γι’ αυτό και προτίμησε τη δροσιά και τον καφέ του Μουσείου Ακρόπολης, όπου εν συνεχεία συνάντησε τους πρόσφυγες και τους μοίρασε δώρα. Την ημερήσια ατζέντα είχε προλάβει, άλλωστε, να τροφοδοτήσει και με τις δηλώσεις του στη βρετανική «Γκάρντιαν» (βλ. «Νσυν» σ. 34), όπου είχε τροποποιήσει την προηγούμενη θέση του για τη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα.