Στα 33,9 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου ΟΤΕ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016, με τα έσοδα στη σταθερή τηλεφωνία να εμφανίζουν αύξηση της τάξης του 1,7%. Ο κύκλος εργασιών παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος, καθώς ανήλθε στα 928,5 εκατ. ευρώ έναντι 940,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Τα αποτελέσματα EBITDA διαμορφώθηκαν σε κέρδη 305,4 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 4,6%, ενώ το προσαρμοσμένο περιθώριο EBITDA ανήλθε στο 33,3%.
Παράλληλα, τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου ενισχύθηκαν κατά 27,9%, φτάνοντας στα 1,336 δισ. ευρώ, ενώ ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε κατά 24,9% (στα 853,2 εκατ. ευρώ).  
Στη σταθερή και κινητή τηλεφωνία Ελλάδας η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA αυξήθηκε κατά 1%. Ωστόσο, η αύξηση αυτή αντισταθμίστηκε από την πίεση στις δραστηριότητες στη Ρουμανία.
Οι επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία (εξαιρουμένων των πληρωμών για άδειες φάσματος) το α' τρίμηνο του 2016 ανήλθαν σε 164,7 εκατ. ευρώ και ήταν αυξημένες κατά 3,1%. Οι επενδύσεις στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας και Ρουμανίας ανήλθαν σε 87,3 εκατ. και 26 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Στις δραστηριότητες της κινητής τηλεφωνίας οι συνολικές επενδύσεις διαμορφώθηκαν σε 47,8 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 13,5 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν στο τρίμηνο για απόκτηση αδειών φάσματος.
«Σε αντίξοες συνθήκες πετύχαμε ένα θετικό πρώτο τρίμηνο στην Ελλάδα και αύξηση των εσόδων στη σταθερή τηλεφωνία χάρη στα καλά αποτελέσματα της τηλεόρασης αλλά και των ευρυζωνικών υπηρεσιών, με το VDSL να καταγράφει ρεκόρ νέων συνδέσεων» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από