Από την κουζίνα στο Internet -με δικό της Blog evaintasteland.com – και από εκεί στην τηλεόραση να παρουσιάζει την εκπομπή Mama mia στη ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης. Η πολυτάλαντη Εύα Παρακεντάκη μάς στέλνει από την Κρήτη την αφροδισιακή συνταγή πάστα με θαλασσινά.

Υλικά

500 γρ. μύδια

500 γρ. κυδώνια

500 γρ γυαλιστερές

6 καραβίδες

500 γρ γαρίδες

1 πακέτο μακαρόνια Νο 6

2 σκ. σκόρδου ολόκληρες

1 κρεμμύδι

500 γρ. ντομάτες στον τρίφτη

1 κ.σ πελτέ ντομάτας

Ελαιόλαδο

1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό

Αλάτι

Πιπέρι

ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κόκκινη πιπερίτσα καυτερή

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα αχνίζουμε τις καραβίδες και τις γαρίδες για 3-4 λεπτά με λίγο νερό.

Αποσύρουμε από την φωτιά αλλά κρατάμε το νερό τους.

Καθαρίζουμε καλά τα μύδια τις γυαλιστερές και τα κυδώνια και τα βάζουμε στην άκρη άψητα.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις σκελίδες με το σκόρδο.

Τσιγαρίζουμε τον πελτέ και σβήνουμε με τον ζωμό από τις καραβίδες και τις γαρίδες , αφαιρούμε το σκόρδο.

Προσθέτουμε το κρασί και την τριμμένη ντομάτα,αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε κανονικά την σάλτσα μας, που την θέλουμε λίγο ζουμερή γιατί θα βουτήξουμε στο τέλος τα μακαρόνια μας να ρουφήξουν.

Αφού είναι έτοιμη η σάλτσα ρίχνουμε τα μύδια,τις γυαλιστερές τα κυδώνια,την καυτερή πιπερίτσα και τις γαριδες και τις καραβίδες,σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 2-3 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα θαλασσινά μας.

Έχουμε βράσει τα μακαρόνια μας και τα έχουμε τραβήξει πολύ αλ τέντε…τα προσθέτουμε στην σάλτσα με τα θαλασσινά και τα τελειώνουμε .Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα σερβίρουμε καυτά!

Η Ευά Παρακεντάκη ως Mama mia

Από το Σάββατο 7 Μαΐου και κάθε Σάββατο στις 18.30 η ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης έρχεται να γεμίσει τα απογεύματά μας με αρώματα και γεύσεις της μαμάς, που είναι μόνο μία. Η νέα εκπομπή Mama mia με παρουσιάστρια την Εύα Παρακεντάκη, μαμά η ίδια αλλά και λάτρης της ωραίας κουζίνας, θα μάς πάει σε γευστικά ταξίδια και θα μάς μάθει τα μυστικά που κάνουν πάντα τόσο νόστιμο και μοναδικό το φαγητό της μαμάς.

Έχοντας μεγαλώσει σε μια οικογένεια ζαχαροπλαστών, έχει βιώσει όλες εκείνες τις «μαγικές» στιγμές που συμβαίνουν στο εργαστήρι ενός ζαχαροπλαστείου – φούρνου μέχρι να φτάσει η γλυκιά απόλαυση στο πιάτο μας.Η ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης έρχεται τώρα να της δώσει το βήμα για να μοιραστεί με ακόμα περισσότερους όλες εκείνες τις γνώσεις αλλά και τα πολύτιμα μυστικά της Κουζίνα της.

Κάθε εβδομάδα θα μαγειρεύει για εσάς, θα αγγίζει με τη μαγική της κουτάλα τις συνταγές από όποια χώρα και να προέρχονται και θα τις μεταμορφώνει σε Ελληνικές… Και αυτές που προέρχονται από άλλα μέρη της Ελλάδας σε Κρητικές! Με ντόπια άριστα προϊόντα που η ίδια βάζει στο σπίτι της! θα προσπαθήσει να κάνει την ζωή μας πιο εύκολη ! Με πιάτα «ευκολάκια-νοστιμάκια», σνακ «στο τσακ μπαμ» αλλά και «τρέχουν τα σάλια μας» γλυκά.

#Mamamia_Neatv #ΤρώειΕλληνικά #ΨωνίζειΕλληνικά #HellasIsTheNewCool