Πώς; Μεγάλωσε η φτώχεια την περασμένη χρονιά στη χώρα; Αρα, αυτοί που έγιναν φτωχοί είναι πρώην ευκατάστατοι –άρα η κυβέρνηση κάνει ταξική πολιτική και σ’ όποιον πλούσιο αρέσει, διότι οι δικοί μας ψηφοφόροι δεν έχουν καταθέσεις και άλλα παρόμοια καπιταλιστικά.

Επίσης, τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος δεν είναι το χαμένο ευαγγέλιο –κι αν συνεχίσουν τα στελέχη της να υποστηρίζουν στις εκθέσεις τους ότι επί ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκαν οι φτωχοί, τότε δεν αποκλείεται να πάρει πίσω ο Τσίπρας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για να επιληφθεί.

Το ίδιο και τα δελτία ειδήσεων των καναλιών: όταν έδειχναν τις αποδοκιμασίες στον Κάρολο Παπούλια και τα γιαούρτια στον Θόδωρο Πάγκαλο έκαναν ενημέρωση –αλλά όχι να παίζουν τις αποδοκιμασίες προς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διότι αυτό είναι προτροπή για βία, σύμφωνα με την από του προεδρικού εδράνου της Βουλής εκφρασθείσα θέση του Νίκου Βούτση. Πολύ σωστά –το μέσον είναι το μήνυμα και ας μην ξεχνάμε το ηθικό πλεονέκτημα…

Ποτέ άλλοτε μια κυβέρνηση δεν δικαίωσε τόσο συνολικά τον μακαρίτη τον Μένιο Κουτσόγιωργα –και την περίφημη φράση του «δεν δικαιούστε διά να ομιλείτε». Εχει ράμματα για τη γούνα του καθενός –ακόμη κι αν κάποιος δεν διαθέτει γούνα, τα ράμματα υπάρχουν. Και όπως συνέβαινε και με τον μακαρίτη, έχουν την αίσθηση ότι όσο υπάρχει τράπουλα θα βγαίνουνε ρηγάδες.

«Φυσικά και δεν είμαστε προσωρινοί» είπε στη Βουλή ο Τσίπρας –θέλοντας να πει το αντίθετο. Αλλά δεν τους βγαίνει το αντίθετο, με τίποτα: μια ανώτατη πηγή του υπουργείου Εργασίας ενημέρωνε το απόγευμα ότι θα γίνουν «παραμετρικές αλλαγές» στις συντάξεις –δηλαδή θα περικοπούν –και το άλλο πρωί ο υπουργός διέψευδε την ανώτατη πηγή. Ενδεχομένως σχεδιάζει να πληρώνει τους συνταξιούχους με ράμματα για τη γούνα τους.