Ηταν από τις πιο πολυάνθρωπες παρουσιάσεις βιβλίου που έχει γνωρίσει ο Ιανός, καθώς οι παρευρισκόμενοι –μεταξύ τους και πολλοί εκπρόσωποι του δικαστικού κόσμου, όπως είναι φυσικό, αλλά και ο γιος του Γρηγόρη Λαμπράκη, Γρηγόρης και αυτός, όπως και οι δημοσιογράφοι – δεινοί ρεπόρτερ της εποχής, Γιώργος Μπέρτσος και Γιώργος Ρωμαίος, η κόρη του Γιάννη Βούλτεψη, Σοφία, η Λίνα Αλεξίου, ο Σπύρος Ορνεράκης που σκιτσάρισε στα «ΝΕΑ» όλη τη δίκη για την υπόθεση Κοσκωτά, ο ομότιμος καθηγητής Ηλίας Νικολακόπουλος, κ.ά. –είχαν γεμίσει ασφυκτικά τον χώρο και οι όρθιοι έφταναν σχεδόν μέχρι την είσοδο.

Ο λόγος για το βιβλίο του επίτιμου αρεοπαγίτη Βασίλειου Ε. Λαμπρίδη (δεξιά στη φωτογραφία) «Αναμνήσεις και εκμυστηρεύσεις ενός δικαστή».

Πίσω από τον αθώο τίτλο κρύβεται η δίκη για τη δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη (όπου, για πρώτη φορά, σχεδόν κατονομάζεται ο πραγματικός δολοφόνος και κυρίως η ομάδα στην οποία ανήκε και η πολυπλόκαμη σύνθεσή της –αναλυτικά στο «Βιβλιοδρόμιο» του προηγούμενου Σαββάτου), η δίκη του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, αλλά και η θητεία του συγγραφέα στο ΑΣΕΠ και το ΕΣΡ.

Οι εισηγητές –από αριστερά προς τα δεξιά: Χαράλαμπος Βουρλιώτης (αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου), Κώστας Μενουδάκος (επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας), Λέανδρος Ρακιντζής (επίτιμος αρεοπαγίτης, πρώην πλέον γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης) –δεν μπορούσαν παρά να είναι επαινετικοί για ένα βιβλίο καλογραμμένο και αντικειμενικό, που θα αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για τους ιστορικούς του παρόντος και του μέλλοντος.