Μπρέκφαστ με τους πρεσβευτές των λοιπών 27 κρατών-μελών της ΕΕ στην Αθήνα προβλέπει το σημερινό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πρόκειται για συνάντηση γνωριμίας, αλλά προεξοφλώ ότι θα ακολουθήσει μπαράζ ενημερωτικών σημειωμάτων προς τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για τις εντυπώσεις που αποκόμισαν οι πρέσβεις.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο πρόεδρος της ΝΔ δίνει σήμερα ένα πρώτο τεστ πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες και την πρεμιέρα του στις Συνόδους του ΕΛΚ (17-18 Φεβρουαρίου).

Το Προσφυγικό, υπό τη σκιά τού και τελεσιγράφου της Κομισιόν, αναμένεται να κυριαρχήσει στη σημερινή συνάντηση –που γίνεται σε ξενοδοχείο της Πλάκας, στο οποίο συγκέντρωνε κατά καιρούς και η Ντόρα Μπακογιάννη τους Φιλελεύθερους του Γκι Φέρχοφστατ. Είμαι βέβαιος, ωστόσο, ότι η ευρωπαϊκή διπλωματία θα επιδιώξει να ενημερωθεί και για τον αντιπολιτευτικό σχεδιασμό της ΝΔ σε σχέση με το Ασφαλιστικό. Το αναφέρω επειδή πληροφορούμαι ότι τα τρακτέρ και οι κατσούνες στο Σύνταγμα αποτέλεσαν βασικό θέμα συζήτησης σε όλες τις ευρωπαϊκές πρεσβείες στην Αθήνα.

Από τον τρίτο όροφο της Συγγρού, πάντως, με διαβεβαιώνουν ότι τόσο για το Προσφυγικό όσο και για το Ασφαλιστικό ο Κυριάκος θα μεταφέρει στους πρέσβεις ό,τι θα πει και στο ΕΛΚ –και πως δεν σκοπεύει να προκαλέσει σύγχυση με την εικόνα μιας ΝΔ εσωτερικού και μιας εξωτερικού…