Το Ποτάμι μπήκε στην τελική ευθεία για το συνέδριο –υπενθυμίζω 26-28 Φεβρουαρίου. Τι γίνεται όμως έως τότε; Αύριο, στις 6 το απόγευμα, ο επικεφαλής του Ποταμιού θα μιλήσει στην προσυνεδριακή συνάντηση της Αττικής. Θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο Ακρο (Ιερά Οδός και Πειραιώς γωνία) και θα συμμετάσχουν στελέχη και φίλοι του Κινήματος από όλο το Λεκανοπέδιο. Θα συζητηθούν πολιτικά όπως και οργανωτικά ζητήματα μιας και το συνέδριο πλησιάζει.

Καλλιτέχνες στη Βουλή

Χάρις Αλεξίου, Νίκος Πορτοκάλογλου, Μαργαρίτα Μάτσα και πλήθος άλλων καλλιτεχνών πέρασαν χθες το απόγευμα το κατώφλι της Βουλής. Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να ενημερώσουν βουλευτές και στελέχη του Ποταμιού –όπως έκαναν και με άλλα κόμματα –για το νομοσχέδιο με τα Πνευματικά Δικαιώματα, το οποίο βρίσκεται σε στάδιο διαβούλευσης.

«Θέλω να σας συγχαρώ προσωπικά γιατί ήσασταν οι πιο ενημερωμένοι από όσους είχαμε συναντήσει έως τώρα» είπε ο εκπρόσωπος των μουσικών Γρηγόρης Λαμπριανίδης στον Σταύρο Θεοδωράκη. Ο επικεφαλής του Ποταμιού μάλιστα άδραξε την ευκαιρία και του απάντησε πως αυτό οφείλεται στο ότι «έχουμε διαλέξει τους συνεργάτες μας κατόπιν διαγωνισμού και όχι στην τύχη». Είναι κι αυτή μία καλή λύση για την καταπολέμηση της κομματοκρατίας…

Ο Λοβέρδος πήγε Ποτάμι (και Μαρούσι)

Μένω όμως στο Ποτάμι και τη συζήτηση που διοργάνωσε ο Τομέας Αμυνας του κόμματος το βράδυ της Δευτέρας στο δημαρχείο Αμαρουσίου. Η θεματική της αφορούσε –τι άλλο; –τις «Σύγχρονες και Αποτελεσματικές Ενοπλες Δυνάμεις σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της Αμυντικής Βιομηχανίας μας». Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «η Ελλάδα κινδυνεύει αυτόν τον χειμώνα να αποχαιρετήσει τη Σένγκεν, όπως το καλοκαίρι κινδύνευσε την ευρωζώνη, κάτι που θα είναι εξίσου επώδυνο για την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία. Γιατί δεν είναι αυτό το απερίσκεπτο που άκουσα από έναν συνάδελφο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει σ’ ένα τηλεοπτικό κανάλι «τι έγινε αν αντικαταστήσουμε τις ταυτότητες με τα διαβατήρια». Η Σένγκεν είναι κάτι παραπάνω από την ελευθερία κίνησης των προσώπων, είναι ελευθερία κίνησης που αφορά τα εμπορεύματα. Και αν θέσουμε την Ελλάδα σε κίνδυνο σε σχέση με τη Σένγκεν, η οικονομία θα δεχθεί ένα τελευταίο πλήγμα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε όμως και στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι συνοπτικά τού είπε πως «στο μέλλον πρέπει να αποφύγουμε δύο εικόνες: την εικόνα με τα παιδιά, τους ανθρώπους που πνίγονται στο Αιγαίο και τη δεύτερη εικόνα η οποία μάς πλησιάζει με εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες εγκλωβισμένους στη χώρα μας».

Το καλύτερο όμως σας το άφησα για το τέλος. Στην εκδήλωση δεν ήταν μόνο ποταμίσιοι βουλευτές όπως οι Χάρης Θεοχάρης και Γρηγόρης Ψαριανός ή ο επικεφαλής του Τομέα Δικαιοσύνης Βασίλης Μαρκής. Παρέστησαν και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αμυνας Γιάννης Ταφύλλης, ο πρώην βουλευτής Γιώργος Νταβρής και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος!