Τροφή για ονειροπόλους ή προσγειωμένη… πραγματικότητα; Τι από τα δύο είναι το Opel GT Concept, που τρέχει με χίλια στο διαδίκτυο τις τελευταίες εβδομάδες μέσα από ένα παιχνίδι εντυπωσιακών εικόνων και καλοσκηνοθετημένων βίντεο; Σύμφωνα με τη φίρμα, το νέο GT Concept αναμένεται να ανεβάσει τις μετοχές της σπορ εικόνας της Opel, μια εικόνα που είχε κρατήσει γερά στο προσκήνιο το GT της προηγούμενης γενιάς (μια καθαρόαιμη αμερικανιά που δεν χάλαγε κανένα χατήρι στον τομέα των επιδόσεων).

Τι υπόσχεται το νέο Opel GT Concept σε όσους το έχουν ήδη κορνιζώσει στην επιφάνεια εργασίας τους;

Εκτός από τους κόκκινους τροχούς ( που σίγουρα δεν πατάνε σε καμία πραγματική «άσφαλτο»), το μυώδες μοντέλο …καρφώνει απευθείας την επιθυμία της Opel ώστε να βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας – ακόμη και στις σπορ προτάσεις της – τα κοστοβόρα κυβικά και κάνει ένα ακόμη downsizing ( στη συγκεκριμένη περίπτωση μοιάζει με πτώση όμοια με τα κενά αέρος ενός αεροπλάνου), με τη μηχανολογική «ιεροσυλία» να απαιτεί από το τετράτροχο «φωτομοντέλο» έναν ταλαντούχο 1.000 σε κυβικά κινητήρα. Το νέο Opel GT Concept έχει μέλλον. Και εξευρωπαϊσμένη ταυτότητα.

Πίσω κίνηση; Ναι, για όσους πιστεύουν ακόμη στα ανάποδα τιμόνια. To τελευταίο φαίνεται να το σιγοντάρουν οι 145 ίπποι του τρικύλινδρου μοτέρ – ίσως το γρύλισμα του να μην παραπέμπει σε ούρλιασμα GT. Πάντως, η οικονομία καυσίμου θεωρείται δεδομένη, όχι μόνο από τα κυβικά αλλά και από τα 1.000 κιλά που θα ζυγίζει το λάιτ αμάξωμα για δύο επιβάτες.

Πρώτη παρουσίαση στη Γενεύη, τον ερχόμενο Μάρτιο, μια πασαρέλα που όπως συμβαίνει και για άλλα μοντέλα, έτσι και για το Opel GT Concept θα λειτουργήσει ως μια παρθενική δημοσκόπηση που θα επηρεάσει τους «αισθητήρες» εξέλιξης των ιθυνόντων, όταν σουλατσάρουν και την έκδοση παραγωγής.