Το Remote Control Parking είναι το νέο σύστημα που θα εξοπλίζει τη νέα σειρά 7 της BMW και θα διατίθεται για όλες τις νέες BMW της Σειράς 7 από το Μάρτιο του 2016.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει στη νέα BMW Σειρά 7 να ελίσσεται σε χώρους στάθμευσης ή γκαράζ χωρίς κανέναν στο τιμόνι. Ο οδηγός ενεργοποιεί την ημιαυτόματη διαδικασία εμπρόσθιας κίνησης του αυτοκινήτου ή την όπισθεν για την είσοδο ή την έξοδο από ένα χώρο στάθμευσης από το εξωτερικό του αυτοκινήτου με τη βοήθεια του κλειδιού BMW Display Key.

Επίσης, από το Μάρτιο θα εμπλουτιστεί η νέα επτάρα – πέρα από τη νέα τεχνολογία που θα παρκάρει μόνη της το αυτοκίνητο – με έξι νέες εκδόσεις, Όπως, η BMW 740Li xDrive που κινείται με την ισχύ ενός εξακύλινδρου εν σειρά βενζινοκινητήρα τελευταίας γενιάς που αποδίδει 326 ίππους.

Χάρη στα βελτιστοποιημένα επίπεδα ελκτικής πρόσφυσης, η επιτάχυνση 0 – 100 χλμ/ώρα επιτυγχάνεται σε 5,2 δευτ. Η μέση κατανάλωση της BMW 740Li xDrive είναι 7,5 – 7,3 λίτρα/100χλμ και οι εκπομπές CO2 κυμαίνονται μεταξύ 174 και 169 γρ/χλμ (τιμές σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών, ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το ελαστικό που χρησιμοποιείται).