Τα «πυρά» του προς τον Πρωθυπουργό έστρεψε το πρωί της Τρίτης ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Γ. Πλακιωτάκης σε ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο λέγοντας ότι δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να συνεχίζει το «παιχνίδι ανευθυνότητας» στο θέμα του ασφαλιστικού.

Όπως τόνισε, κοινό ζήτημα στην ατζέντα των συζητήσεων τόσο στο Προεδρικό Μέγαρο το Σάββατο όσο και στις επερχόμενες συνεδριάσεις της Βουλής θα είναι το ασφαλιστικό και δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να συζητάει τόσο σημαντικά ζητήματα «σε κλειστές συσκέψεις».

«Δεν μπορεί από τη μια να καταθέτει έναν προϋπολογισμό που προβλέπει περικοπές από συνταξιούχους περίπου 2 δισ. και από την άλλη να ισχυρίζεται τα αντίθετα. Δεν μπορεί εδώ και καιρό ο αρμόδιος υπουργός να προαναγγέλει περικοπές στις χαμηλές συντάξεις και ο πρωθυπουργός να προσποιείται πως δεν ήξερε», τόνισε.

Και συνέχισε ο κ. Πλακιωτάκης: «Δεν μπορεί στο κάτω κάτω της γραφής να μιλα για συνεννόηση και ταυτόχρονα να βρίζει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πολύ περισσότερο όταν ο ίδιος έχει εξανεμίσει από καιρό την αξιοπιστία του και πολύ περισσότερο όταν η ως τώρα εμπειρία καταδεικνύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του ποτέ δεν ήθελαν τη συνεννόηση και αυτό το απέδειξαν πολλές φορές τόσο από τη θέση της αντιπολίτευσης όσο και ως κυβέρνηση».