Τον λαγό του «πολιτικού σαμποτάζ» βγάζει τώρα η κυβέρνηση, προκειμένου να δικαιολογήσει ότι η ίδια δεν ευθύνεται για τις αποκοπές ρεύματος σε φτωχούς καταναλωτές.

Το θέμα προέκυψε όταν υψηλόβαθμος παράγων του υπουργείου Ενέργειας αποκάλυψε ότι δέχθηκε χθες καταγγελίες πως η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα ακόμη και για οφειλές 300 ή 400 ευρώ, ενώ η οδηγία προς την επιχείρηση είναι να προχωρά σε αποκοπές μόνο για χρέη άνω των 1.000 ευρώ.

Το καλύτερο όμως ήρθε μετά. «Αν κάποιοι περιφερειακοί διευθυντές της ΔΕΗ δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο, αυτοί θα αντιμετωπιστούν με ιδιαίτερη αυστηρότητα. Αυτή η κυβέρνηση τα έχει δει όλα. Δεν θα απέκλεια προσωπικά ακόμη και πολιτικό σαμποτάζ»! είπε το συγκεκριμένο στέλεχος, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για το ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από αυτό.

Κάποιοι σκέφτηκαν τον πάντα έτοιμο να αδράξει την ευκαιρία και να πυροβολήσει τη κυβέρνηση Παναγιώτη Λαφάζανη. Αλλων το μυαλό πήγε στη κακιά Δεξιά που επίσης ψάχνει ευκαιρία να γκρεμίσει το κοινωνικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά τη βροχή ερωτήσεων που δέχθηκε το στέλεχος του υπουργείου Ενέργειας αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες.

Αργά το απόγευμα πάντως ήρθε απάντηση από τη ΔΕΗ. «Χωρίς να αποκλείουμε περίπτωση σφάλματος, τα στελέχη μας επιδεικνύουν πάντα ευαισθησία και κάθε καταγγελία ερευνάται. Αν πρόκειται για λάθος γίνεται άμεσα επανασύνδεση, ενώ η συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο είναι συνεχής» υποστηρίζει πάνω – κάτω η εταιρεία.

Παρότι το θεωρώ υπερβολή, κάποιοι μιλούν για κόντρα υπουργείου – ΔΕΗ στο θέμα των αποκοπών.