Την είσοδο του Κοινοβουλίου πέρασε χθες η Ζωή Κωνσταντοπούλου προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος της Βουλής. Προς ενημέρωσή σας να αναφέρω απλώς ότι αυτό αποτελείται από τον εκάστοτε Πρόεδρο και τους πρώην προέδρους της Βουλής, τους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων –αν απουσιάζουν αντικαθίστανται από κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους -, τους πρώην πρωθυπουργούς, τον γ.γ. της Βουλής και τρία μέλη του Ιδρύματος.

Η επιστροφή της Ζωής όμως δεν ήταν βελούδινη. Πώς θα μπορούσε άλλωστε… Η τέως πρόεδρος τoυ Κοινοβουλίου κατηγόρησε τον διάδοχό της Νίκο Βούτση για διπλοεγγραφές στον προϋπολογισμό του Ιδρύματος.

Συγκεκριμένα δηλαδή φέρεται να του καταλόγισε ότι έχει εντάξει σε αυτόν πράγματα που έχει ήδη πληρώσει η Βουλή. Παράλληλα φέρεται να του ζήτησε να λάβει προς μελέτη και ορισμένα τιμολόγια. Οι τόνοι φέρεται να ανέβηκαν και από την πλευρά του νυν Προέδρου. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται από παρισταμένους, η στάση του δεν ήταν αρκετή ώστε να εκτονώσει την κατάσταση. Τη λύση, σύμφωνα με την ίδια γραμμή πληροφόρησης, έδωσε η παρέμβαση ενός εκ των προκατόχων του, του Δημήτρη Σιούφα. Οπως λέγεται ήταν όχι μόνο πυροσβεστική αλλά και ιδιαιτέρως ευγενική.

Σημειώνεται ότι στην Κωνσταντοπούλου ασκήθηκε κριτική για το γεγονός ότι επί των ημερών της το ΔΣ του Ιδρύματος δεν συνεδρίασε ούτε μία φορά. Η ιστορία πάντως αναμένεται να έχει και συνέχεια, αφού το επόμενο ραντεβού έχει ήδη δοθεί για την επόμενη εβδομάδα.