Τελικά όλα αυτά που ακούγονταν για ρήξη ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται. Τελικά, η Ζωή –όπως και η αιώνια πιστή Ραχήλ Μακρή –συνεχίζουν μαζί με τη Λαϊκή Ενότητα.

Μάλιστα τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Ζωή θα είναι βασική ομιλήτρια σε εκδήλωση της ΛΑΕ στο Αιγάλεω, με θέμα –τι άλλο –το χρέος. Το προηγούμενο διάστημα, λίγο η απουσία της (πρώην) Προέδρου Ζωής από την εκδήλωση της περασμένης Δευτέρας, λίγο οι παρεμβάσεις των un-υποχώρητων φίλων της που κατηγορούσαν τον Παναγιώτη για την εκλογική αποτυχία, με είχαν θορυβήσει. Και πιστέψτε με, όχι μόνο εμένα, αλλά και αρκετούς στην Κάνιγγος. Οπως σας έχω γράψει πολλές φορές, πρώτο μέλημα της ΛΑΕ είναι η επιστροφή στο πολιτικό προσκήνιο, μέσα από τον οικείο για αυτούς τρόπο, τις δυναμικές παρεμβάσεις, με αιχμή τις ιδιωτικοποιήσεις και κυρίως την πώληση του ΟΛΠ. Και για αυτό θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο. Χθες για παράδειγμα, μετά τη λήξη της μαθητικής παρέλασης στον Πειραιά, μπλοκ της ΛΑΕ παρήλασε στους δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού. Μάλιστα υπήρχε και πανό που έγραφε «Ο Πειραιάς δεν πωλείται. Το ξεπούλημα του λιμανιού δε θα περάσει».

Σε αυτή την ιδιαίτερη διαμαρτυρία, επικεφαλής δεν θα μπορούσαν να είναι άλλοι παρά οι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Στάθης Λεουτσάκος. Λογικό, θα μου πείτε. Αλλωστε είναι και οι δύο Πειραιώτες. Και από την περιοχή περιμένουν πολλά. Τι θα πετύχουν, άγνωστο.