Τα ευχάριστα νέα είναι ότι απετράπη απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης. Η απόπειρα εκδηλώθηκε με την αποστολή SMS και την εξουδετέρωσε προσωπικά ο υπουργός Αμυνας που ήταν ο παραλήπτης του SMS.

Υποψιάζομαι όμως ότι οι δυνάμεις του σκότους δεν θα αποθαρρυνθούν. Και ανασυγκροτούνται ήδη στο παρασκήνιο για να περάσουν στη αντεπίθεση με i-message, WhatsApp κ.λπ. Τον νου σου, υπουργέ!

Τα δυσάρεστα νέα είναι ότι ο Γιούνκερ κι ο Μοσκοβισί βγήκαν σε ένα ντοκιμαντέρ του ARTE και αποκάλυψαν ότι η περίφημη «σκληρή διαπραγμάτευση» που έκανε η κυβέρνηση επί επτά μήνες ήταν τελικά «ανέκδοτο».

«Διαπραγματεύονταν με την Ευρώπη όπως είχαν συνηθίσει να διαπραγματεύονται στο εσωτερικό του κόμματός τους» εξήγησε μάλλον απαξιωτικά ο Γιούνκερ.

Δεν λέω ότι πέσαμε και από τον ουρανό που μας το είπαν, αλλά η επίσημη επιβεβαίωση των υποψιών προκαλεί σοβαρές ανησυχίες.

Διότι , αν κατάλαβα καλά, η κυβέρνηση πάει να αναστήσει το καλαμπούρι της «σκληρής διαπραγμάτευσης» (για τα κόκκινα δάνεια, τον ΦΠΑ και δεν ξέρω τι άλλο…) και όπως μας δίδαξε η πρόσφατη ιστορία καλό είναι όταν ακούμε «σκληρή διαπραγμάτευση» να κρύβουμε το πορτοφόλι μας.

Ακόμη περισσότερο που η σκληράδα γίνεται συνήθως σε ξένο αχυρώνα.

Διότι ό,τι κι αν συμφωνήσει, ας πούμε, η κυβέρνηση με τους δανειστές για τους πλειστηριασμούς, αποκλείεται να βγάλουν οι τράπεζες σε πλειστηριασμό μερικές εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια.

Οχι επειδή είναι φιλάνθρωπες. Αλλά επειδή δεν υπάρχει κανείς για να τα αγοράσει και θα καταρρεύσει (ακόμη περισσότερο) η αγορά ακινήτων.

Καλή η σκληράδα λοιπόν, αλλά αν την έχουμε για θέαμα χίλιες φορές καλύτερος ο Μπρους Γουίλις.

Ακόμη και η ιστορία με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση σαν ανέκδοτο ακούγεται.

Πρώτα την πρότειναν μόνοι τους ώστε εκτός από σκληράδα να πουλήσουν και αριστεράδα. Υστερα υπερκοστολόγησαν τα έσοδα για να μην κόψουν από αλλού.

Μετά έκαναν πίσω γιατί κατάλαβαν ότι έκαναν πατάτα. Εβαλε τις φωνές ο κόσμος που θα πληρώσει κι ας μην είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ οι περισσότεροι, όπως υποστήριξε ένας βουλευτής του.

Στη συνέχεια πήγαν να κόψουν την πατάτα στη μέση με κάτι κόλπα στους συντελέστες.

Και τελικά η τρόικα, που από κόλπα ζόρικα ξέρει καλύτερα, τους είπε «μόνοι σας το προτείνατε, μόνοι σας το ψηφίσατε, μόνοι σας πουλήσατε αριστεράδα, τώρα φέρτε τα λεφτά!».

Ωραίο ανέκδοτο. Γελάτε; Εγώ καθόλου.

Διότι το πρόβλημα με αυτού του τύπου τα ανέκδοτα είναι πως όταν βγαίνουν στην κυκλοφορία δεν γελάμε εμείς που τα λέμε, αλλά οι άλλοι που τα ακούν.