Στη Λαϊκή Ενότητα έχουν σηκώσει ψηλά το λάβαρο της επανάστασης και δεν λένε να το αφήσουν κάτω με τίποτα. Μετά την –κατά γενική ομολογία –πετυχημένη προχθεσινή συγκέντρωση στο Σινέ Κεραμεικός, παίρνουν τα άρματα και αρχίζουν ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση. Κατηγορούν τους πρώην συντρόφους τους πως ούτε λίγο ούτε πολύ προέβησαν σε παρεμβάσεις στα μέσα ενημέρωσης προκειμένου να αποσιωπήσουν τη χθεσινή εκδήλωση.

Το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη μιλάει για «εκβιαστικές παρεμβάσεις» του Μαξίμου και για «εικόνα «χουντικού» τύπου φίμωσης μιας πολιτικής δύναμης», ρίχνοντας πυρά και προς τα μέσα ενημέρωσης.

Καταλαβαίνετε βέβαια πως το μετά ΣΥΡΙΖΑ σίριαλ θα παιχτεί σε πολλά επεισόδια ακόμη. Γιατί, ως γνωστόν, το γινάτι βγάζει μάτι.

Υπήρξαν και απουσίες

Πάντως, οι ηχηρές απουσίες από τη χθεσινή συγκέντρωση ήταν δύο. Μία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και μία του Μανώλη Γλέζου. Θα μου πείτε, συνεργαζόμενοι ήταν και όχι ενταγμένοι στο κόμμα. Δεν είναι έτσι ακριβώς.

Η μία πάντως αποτελούσε το βασικό προεκλογικό πρόγραμμα και ο άλλος τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Πάντως και οι δύο κρατούσαν μια αμφίσημη γραμμή, μακριά από τις βασικές στρατηγικές του κόμματος. Μάλλον εκεί στην Κάνιγγος θα πρέπει να αναζητήσουν και αλλού την αιτία του κακού εκλογικού αποτελέσματος. Στις δικές τους επιλογές ας πούμε. Οχι μόνο στις «ραδιουργίες του Μαξίμου», όπως αρέσκονται να αναφέρουν συχνά, πυκνά.