«Η Επιτροπή Σοφών δεν μπορεί να κόψει συντάξεις» είπε το μέλος της, Δημήτρης Μπούρλος, μετά τις πληροφορίες για ύβρεις και απειλές που δέχονται κάποια μέλη της Επιτροπής Σοφών που κατάρτισαν το πόρισμα για το ασφαλιστικό.

Για το περιστατικό όπως του μεταφέρθηκε από τα μέλη της επιτροπής στα οποία έγινε η επίθεση ανέφερε πως κάποιοι «εξέφρασαν κάποιες απειλές σε σχέση με τη σωματική ακεραιότητα δεδομένου ότι με τη συμπεριφορά τους κόβουν συντάξεις».

Ο ίδιος, όπως είπε στο Mega, δεν έχει δεχτεί απειλές καθώς ήταν από εκείνους που εξέφρασαν διαφορετική άποψη σε σχέση με το πόρισμα. «Σε εμένα δεν υπήρξε τέτοιο περιστατικό αλλά μου μεταφέρθηκαν ευτυχώς μεμονωμένα περιστατικά. Δεν μπορώ να πω ότι μου μετεφέρθη πλειάδα περιστατικών. Και ως μεμονωμένα είναι απαράδεκτα. Το θέμα είναι ότι καμία επιτροπή δεν μπορεί να κόψει συντάξεις» τόνισε.

Και συνέχισε: «Η επιτροπή εισηγείται κάποια πράγματα, εγώ σας είπα ότι διαφωνώ, αλλά από εκεί και πέρα είναι μια επιστημονική επιτροπή που θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να το κάνει αυτό, άλλωστε σας θυμίζω και το εξής, στην επιτροπή το 1/3 ήταν δικαστές από αυτούς που συμμετείχαν σε συνθέσεις που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων».

Εκτίμησε πως «τα δύσκολα για το ασφαλιστικό έχουν ήδη ψηφιστεί με το τρίτο μνημόνιο» και πως «είναι γνωστό και τα δύσκολα βέβαια προέρχονται και από την σκληρή πραγματικότητα».

Σημείωσε, ωστόσο, πως «όλα είναι θέματα κυβερνητικών αποφάσεων και ψήφισης νόμων από τη Βουλή», ενώ για τη δική του διαφωνία με το πόρισμα είπε πως είναι εκπεφρασμένη στο ίδιο το πόρισμα «και σε σχέση με το μοντέλο που προκρίνεται και σε σχέση με τον επανυπολογισμό του ποσού των συντάξεων των ήδη συνταξιούχων και σε σχέση με την επικουρική σύνταξη».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από