Περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών, από 27 διαφορετικές χώρες βρέθηκαν φέτος στις Σπέτσες για να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του 5ου Spetses mini Marathon που διεξήχθη μεταξύ 9-11 Οκτωβρίου 2015 υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και του Ε.Ο.Τ. και ολοκληρώθηκε αφήνοντας για ακόμα μία φορά άριστες εντυπώσεις και επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται αναμφίβολα για το κορυφαίο αθλητικό event στην Ελλάδα.

Η Οργανωτική Επιτροπή, σχεδίασε και πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό και πλήρες πρόγραμμα αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων θέλοντας να τιμήσει την επετειακή, 5η χρονιά του αγώνα και δίνοντας έμφαση στην πολυσυλλεκτικότητα των συμμετοχών που έχουν προσδώσει στον Spetses mini Marathon το χαρακτήρα ενός αγώνα που φέρνει κοντά ανθρώπους όλων των ηλικιών αλλά και πλήθος συμμετοχών από το εξωτερικό συμβάλλοντας σημαντικά στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν των Σπετσών και στην προβολή της Ελλάδας εκτός συνόρων.

Το τριήμερο, του οποίου η αυλαία άνοιξε σε μια δεξίωση στο Δημαρχείο Σπετσών, περιλάμβανε 8 δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα για μικρούς και μεγάλους (Αγώνες δρόμου 5 χλμ., 10 χλμ & 25 χλμ, Κολυμβητικοί Αγώνες – Διάπλους Σπετσών 3.000 και 5.000 μέτρων, Παιδικοί Αγώνες δρόμου 500 & 1.000 μ., Παιδικοί Κολυμβητικοί Αγώνες 150 & 300 μ. και Παιδικός Αγώνας δρόμου 500 μ. «My 1st Spetses mini Marathon»). Τα δύο δημοφιλέστερα αγωνίσματα ήταν ο δρομικός αγώνας των 5 χλμ καθώς και η κολυμβητική απόσταση των 3 χλμ., που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχής καθιστώντας μάλιστα τον κολυμβητικό αγώνα τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Οι αγώνες προσέλκυσαν σπουδαία ονόματα του αθλητισμού που αγωνίστηκαν εκτός συναγωνισμό ενισχύοντας το κύρος του θεσμού και δίνοντας ένα μήνυμα ευγενούς άμιλλας σε όλους τους συμμετέχοντες: Αθανασία Τσουμελέκα, Σπύρος Γιαννιώτης, Γιάννης Δρυμωνάκος, Κέλλυ Αραούζου, Αντώνης Φωκαίδης, Βούλα Κοζομπόλη, Βούλα Ζυγούρη, Περικλής Ιακωβάκης, Δημήτρης Μούγιος, Νίκος Συρανίδης, Γρηγόρης Σουβατζόγλου, Γιώργος Αρνιακός, καθώς και οι παραολυμπιονίκες Αλέξανδρος Ταξιλδάρης και Μάκης Καλαράς με το σύλλογο Περπατώ για άλλη μια χρονιά τίμησαν όλους τους συμμετέχοντες με την παρουσία τους.

Η Ντενίζ Δημάκη και η Μάγδα Γαζέα τερμάτισαν μαζί στην 1η θέση των 25 χλμ. με τον Γρηγόρη Σκουλαρίκη να κερδίζει στους άντρες. Κώστας Νακόπουλος και Ρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 5 χλμ., για μία ακόμη χρονιά- ενώ στο αγώνισμα των 10 χλμ. νικητές αναδείχθηκαν ο Κώστας Δρόσσος και η Εμμανουέλα Μαργαρώνη.
Στα 3.000 μ. κολύμβησης από την παραλία της Κόστας μέχρι τις Σπέτσες πρώτοι βγήκαν οι Γιώργος Δανιήλ και η έφηβη Αικατερίνη Γκιώνη – ενώ νικητές στην διαδρομή των 5 χλμ ήταν ο Νίκος Σημαντήρας και Βίκυ Κουβέλη.

Συμβολίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την αξία της συμμετοχής και αποτελώντας την καρδιά της διοργάνωσης, η ομάδα των Σπετσιωτών εθελοντών αποτελούμενη από τον αριθμό μελών – ρεκόρ των 356 ατόμων, συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία του Spetses mini Marathon.

Ακόμη, η ομάδα του Χρυσού Χορηγού ΝΝ Hellas έτρεξε για την ένωση «Μαζί για το Παιδί», ο Αλέξανδρος Πατούνης πραγματοποίησε τον κολυμβητικό Γύρο του νησιού, συνολικής απόστασης 42 χλμ. σε κάτω από 9 ώρες (!),συνοδεία μελών της εθνικής ομάδας κολύμβησης, για τον ιερό σκοπό της στήριξης των σωματείων Make a Wish Ελλάδας και ΦΛΟΓΑ, ενώ η ομάδα του Μουσείου Μπουμπουλίνας έτρεξε με το συνολικό κόστος των πολυάριθμων συμμετοχών της να αποδίδεται για τους σκοπούς του Ιατρείου Σπετσών.

Εξίσου καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του event έπαιξαν και οι παράλληλες κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις που πλαισίωσαν και συμπλήρωσαν αρμονικά το αγωνιστικό πρόγραμμα. Τέτοιες ήταν τα «Σπετσιώτικα Κεράσματα» από το Σύλλογο Γυναικών Σπετσών, αλλά και το καθιερωμένο πια Melissa Pasta Night κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιήθηκε και μια συναυλία - έκπληξη ενταγμένη στο πλαίσιο του φεστιβάλ του μουσείου της Μπουμπουλίνας. Οι φορείς του νησιού και ο Εμπορικός Σύλλογος στήριξαν έμπρακτα τη διοργάνωση προσφέροντας σε αθλητές και επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν ειδικές τιμές και προνόμια στο σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων.

Η ιδρύτρια του θεσμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ. Μαρίνα - Λύδα Κουταρέλλη συμπύκνωσε το νόημα της επιτυχίας του αγώνα σχολιάζοντας: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τη συγκίνηση και τη χαρά που μου προκαλεί να βλέπω το αυτό το project να μεγαλώνει και να εξελίσσεται κάθε χρόνο. Για 5η συνεχόμενη χρονιά ο Spetses mini Marathon ξεπερνάει τον πήχη των προσδοκιών που τόσο ψηλά βάζουμε κάθε χρόνο. Από τον μικρότερο συμμετέχοντα – 40 ημερών – μέχρι τον μεγαλύτερο – 91 ετών – ήμασταν όλοι μια μεγάλη παρέα που τρέχαμε και διασκεδάζαμε ο ένας πλάι στον άλλο. Ολόκληρες οικογένειες συμμετείχαν σε μια διοργάνωση φτιαγμένη πραγματικά για όλους, που απέδειξε στην πράξη πως ο αθλητισμός φέρνει κοντά τους ανθρώπους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου σε όλους τους Σπετσιώτες που αγκαλιάζουν το Spetses mini Marathon κάθε χρόνο συμβάλλοντας στην εξέλιξη και την επιτυχία του».

Χρυσός Χορηγός του Spetses mini Marathon και για τη φετινή, 5η επετειακή διοργάνωση, όπως και για τις τέσσερις προηγούμενες ήταν η NN, η οποία μάλιστα συμμετείχε με μια πολυπληθή ομάδα που περιλάμβανε σημαντικές προσωπικότητες, ενισχύοντας με τις δράσεις της τους σκοπούς του «Μαζί για το Παιδί». Επιπλέον, η NN αθλοθέτησε το NN Award για το ευ αγωνίζεσθαι, το οποίο απονεμήθηκε στον γηραιότερο συμμετέχοντα που τερμάτισε στα 25Κ, τον Δημήτρη Κατσακιώρη ετών 76.

Επίσης, για 5η συνεχή χρονιά Telecoms Provider είναι η WIND, με την πολυπληθή WIND Running Team, που «οργώνει» όλο το χρόνο την Ελλάδα με το Run Greece, να επισκέπτεται για ακόμη μία χρονιά τις πανέμορφες Σπέτσες.

Χορηγός του Spetses mini Marathon 2015 ήταν η DHL, η ταχύτητα της οποίας συγκρίνεται μόνο με την αντίστοιχη των πρωταθλητών μας που έτρεξαν στις διαδρομές των Σπετσών.

Η Melissa, τα Νο1 Ελληνικά ζυμαρικά, ήταν και πάλι χορηγός του Pasta Night, προσφέροντας σε όλους τους παρευρισκόμενους τους απαραίτητους υδατάνθρακες και την ενέργεια που χρειάστηκαν πριν και μετά τους αγώνες, αλλά και απολαυστικές στιγμές χαλάρωσης.

Beauty Partner του 5ου Spetses mini Marathon ήταν η Biotherm προσφέροντας προϊόντα αντηλιακής προστασίας Lait Solaire στους περίπου 350 εθελοντές που αποτελούν την ψυχή της οργάνωσης καθώς και τα σκουφάκια για τους κολυμβητικούς αγώνες.

Χορηγός αθλητικού υλικού ήταν η PUMA, μια από τις παγκοσμίως κορυφαίες αθλητικές εταιρίες. Για περισσότερο από 65 χρόνια, η PUMA έχει καθιερωθεί στην ιστορία για τη δημιουργία καινοτόμων σχεδιαστικών προϊόντων για τους γρηγορότερους αθλητές του πλανήτη.

Τα Holmes Place, η διεθνής αλυσίδα premium Fitness & Wellness Clubs, που για ακόμη μία χρονιά προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες στους αθλητές ήταν Wellness Partner της διοργάνωσης.

Υποστηρικτές του αγώνα ήταν: η GARMIN - κορυφαία εταιρεία τεχνολογικών προϊόντων για το τρέξιμο, την ποδηλασία, την κολύμβηση και όχι μόνο, οι -χρήσιμες για την καλή αναπνοή- ρινικές ταινίες Breathe Right, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, ο Μακεδονικός Χαλβάς, ένα έδεσμα με υψηλή διατροφική αξία ιδανικό για αθλητές και όχι μόνο, η πρωτοπόρος στην κατηγορία της και Νο1 εταιρεία ειδών αθλητικής διατροφής στον κόσμο GU Energy με τα πολύτιμα ενεργειακά gels, το αθλητικό ισοτονικό ποτό των μεγαλύτερων αθλητικών διοργανώσεων παγκοσμίως Powerade ION4, η Technohull, κορυφαία εταιρεία στο χώρο των ταχύπλοων με ειδίκευση στα φουσκωτά που βοήθησε στους αγώνες με τα εντυπωσιακά σκάφη της, η ODEON που προέβαλε το cine trailer των 5 χρόνων SMM πριν τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες, το πολυτελές και πολυβραβευμένο Amanzoe Resort, το οποίο είναι το 1ο Aman στην Ελλάδα και το μοναδικό Nikki Beach Resort & Spa Porto Heli που αποτέλεσε το Hospitality Partner της διοργάνωσης!

Η Hellenic Seaways ήταν ο Transportation Partner της διοργάνωσης προσφέροντας έκπτωση 10% σε όλους τους συμμετέχοντες που ταξίδεψαν ακτοπλοϊκώς στο νησί.

Πρεσβεύοντας τη φιλοσοφία «Η ζωή είναι ωραία όταν συμμετέχεις», η LG Electronics Hellas, κορυφαία εταιρεία στο χώρο της τεχνολογίας, υποστήριξε ενεργά τη φετινή διοργάνωση του 5ου SMM ως “Τechnology Ρartner”, προσφέροντας τα πιο καινοτόμα προϊόντα τεχνολογίας και δράσεις που ενθουσίασαν τους επισκέπτες και έκαναν την εμπειρία του τριημέρου ακόμα πιο συναρπαστική.

Αθλοθέτης του Spetses mini Marathon ήταν η «Ε. Αθηνιωτάκης, Κατάστημα Σπετσών», που προσέφερε τα μετάλλια του αγώνα.

Η Open Health Alliance (Ανοικτή Συμμαχία για την Υγεία) που είναι ο Νέος Πανελλήνιος Φορέας Υγείας (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα), ανέλαβε την ιατρική κάλυψη του αγώνα σε συνεργασία με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών που παρείχε το ασθενοφόρο. Παράλληλα, ναυαγοσωστικές υπηρεσίες προσέφερε η Lifeguard Hellas.

Φορέας Πρωτοβουλιών ήταν το Poseidonion Grand Hotel, το οποίο γιόρτασε πέρυσι τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του και παραμένοντας πιστό στο όραμα του ευεργέτη Σωτήριου Ανάργυρου συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες των Σπετσών με στόχο την ανάδειξη και ανάπτυξη του νησιού.

Αρωγοί του αγώνα ήταν ο Εμπορικός Σύλλογος Σπετσών, το Μουσείο Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες και ο Ναυτικός Όμιλος Σπετσών.

Τέλος, βραβεύθηκαν και οι εταιρικές ομάδες που συμμετείχαν στο Spetses mini Marathon με την NN running team να λαμβάνει την 1η θέση. 2η ήταν η ομάδα των Holmes Place και στην 3η θέση βρέθηκε το group της Dolphin Capital.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από