Χθες το πρωί στα Γιάννινα εβδομήντα στελέχη του Ποταμιού από την Ηπειρο και τη Δυτική Μακεδονία συναντήθηκαν με τον επικεφαλής του κόμματος στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου που έχει ξεκινήσει το κόμμα ενόψει του Συνεδρίου του Δεκεμβρίου.

Οπως ενημερώθηκα αρμοδίως, πολλοί από αυτούς υπέβαλαν τις προτάσεις τους στον Θεοδωράκη για τις «διορθώσεις που πρέπει να γίνουν στην οργανωτική δομή και στη λειτουργία των τοπικών ομάδων», αλλά και γενικώς για το τι πρέπει να αλλάξει στο κόμμα.

Θα σας αναφέρω ενδεικτικά μερικές από αυτές:

Να συγκρουστούν, λένε, μετωπικά με αυτούς που διακινούν τη λάσπη για Το Ποτάμι. Να δείχνουν μεγαλύτερη προθυμία οι βουλευτές του Ποταμιού για ερωτήσεις και επερωτήσεις σε τοπικά ζητήματα. Στη Βουλή, εκτός από την αντιπολίτευσή που ασκούν, να έχουν και διακριτές γραμμές απέναντι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Να δείξουν ότι θέλουν να διοικήσουν και όχι απλώς να βοηθήσουν κάποιο άλλο κόμμα στη διοίκηση.

Κάτι μου λέει, με βάση την τελευταία αυτή πρόταση, ότι τα χαμηλόβαθμα στελέχη έχουν κάνει πιο ενδελεχή αυτοκριτική από την ηγεσία του κόμματος για τα αίτια της εκλογικής πτώσης.

…και ποια δικαιολογία βρήκε ο Σταύρος

Το λέω γιατί η ηγεσία ρωτήθηκε δύο φορές μάλιστα χθες σχετικά –σε συνέντευξή του αλλά και από τους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων ενημέρωσης στα Γιάννινα –και απάντησε κάτι σε στυλ για το 4% φταίνε οι κακοί δημοσκόποι που παρουσίαζαν την αναμέτρηση ως ντέρμπι και εξώθησαν τους ψηφοφόρους να το ρίξουν σε έναν από τους δύο πρώτους.

Αφήστε που υποστήριξε ότι, εκτός από Το Ποτάμι, οι δημοσκόποι καταδίκασαν και τη ΛΑΕ του Λαφαζάνη. Δεν έχω λόγια. Το ωραίο είναι όμως ότι μια μέρα πριν, δηλαδή προχθές, ο Σπύρος Λυκούδης σε πανελλαδική συνεδρίαση των ΜΕΤΑρρυθμιστών είπε ότι «η βασική «μήτρα» των διαρροών» του Ποταμιού προς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «ήταν η πραγματική ή φαινομενική εντύπωση ότι Το Ποτάμι ήταν «διαθέσιμο» είτε για συγκυβέρνηση με τον «καλό» ΣΥΡΙΖΑ είτε σε άλλα κυβερνητικά σχήματα». Τα συμπεράσματα δικά σας.