Το 41ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ ολοκληρώθηκε το Σάββατο και για ακόμη μία φορά αποτέλεσε πόλο έλξης για χιλιάδες Αθηναίους που πέρασαν από το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης, στο Ιλιον, το τριήμερο των εκδηλώσεων.

Αυτό που ξεχώρισε στο φετινό Φεστιβάλ ήταν φυσικά το ζεϊμπέκικο που χόρεψε στη λαϊκή σκηνή που είχε στηθεί ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Ζεϊμπέκικο που πρόλαβαν να καταγράψουν τα κινητά των συντρόφων και έχει ήδη γίνει viral στα social media. Το βράδυ της Παρασκευής, λοιπόν, την ώρα που το κέφι είχε ανάψει για τα καλά, ο Κουτσούμπας έδειξε τις ικανότητές του χορεύοντας επιδέξια ένα από τα αγαπημένα του τραγούδια, αυτό «Της ξενιτιάς», σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και στίχους του Ερρίκου Θαλασσινού. Το βίντεο του χορού κυκλοφόρησε γρήγορα και έγινε ένα από τα βασικά θέματα σχολιασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο γραμματέας χορευτής

Για πολλούς, αυτή η στιγμή ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Για όσους όμως γνωρίζουν τον γραμματέα, δεν ήταν παρά μια συνηθισμένη σκηνή, καθώς εκτός από ζεϊμπέκικο χορεύει και σχεδόν όλους τους παραδοσιακούς χορούς.

Αλλωστε, ως βέρος Ρουμελιώτης, με καταγωγή από τη Λαμία και έχοντας ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Λιβαδειά, δεν θα μπορούσε να κάνει και αλλιώς.

Μάλιστα, εδώ και πολλά χρόνια επισκέπτεται τα πανηγύρια της περιοχής. Εκεί είχε γνωρίσει και τον βιρτουόζο του κλαρίνου Γιώργο Μάγγα. Σας είχα πει προεκλογικά πως ο Μάγγας στηρίζει το ΚΚΕ. Το Σάββατο έπαιξε και στο Φεστιβάλ, αφιερώνοντας συνεχώς τραγούδια στον φίλο του Δημήτρη Κουτσούμπα. Πάντως, στο Φεστιβάλ υπήρχε γενικά έντονη παρουσία λαϊκών τραγουδιστών, με τον Γιώργο Μαργαρίτη να ξεχωρίζει με τη δυναμική εμφάνισή του στη σκηνή.