Απορώ με την αρνητική διάθεση της αντιπολίτευσης στη Βουλή, τη στιγμή που σύμφωνα με την κυβέρνηση η Ελλάδα ετοιμάζεται να γίνει μια ευτυχισμένη χώρα.

Δεν είναι μόνο ότι θα βγούμε από την κρίση πριν κλείσει η τετραετία. Είναι ότι η ευτυχία θα έρθει στο ραντεβού πριν ακόμη βγει η Ελλάδα από την κρίση.

Οπως εξήγησε και ο υπουργός Οικονομίας στη Βουλή:

«Προβλέπεται 2,5% ύφεση φέτος και 1% του χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι η οικονομία γυρίζει σε ανάπτυξη κάποια στιγμή αφού η ύφεση μειώνεται. Απλά μαθηματικά είναι».

Πολύ απλά μαθηματικά. Οταν μειώνεται η ύφεση, τότε έχουμε ανάπτυξη. Ετσι του χρόνου θα έχουμε μεν 1% ύφεση, αλλά από μαθηματική άποψη η ύφεση θα είναι ανάπτυξη.

Κι έτσι λοιπόν εξηγείται γιατί η ευτυχία είναι προ των πυλών.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, η κυβέρνηση θα φτιάξει 254.000 θέσεις εργασίας έως το τέλος του 2016 –λογικό: αν η ύφεση σημαίνει ανάπτυξη, τότε μπορούμε να αποφασίσουμε ότι κι η ανεργία θα σημαίνει εργασία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, θα δοθούν 150 εκατομμύρια ρεγάλο στα νοσοκομεία και θα προσλάβει 3.500 γιατρούς και υγειονομικούς. Κι όλα αυτά άμεσα, πριν προλάβει να έρθει η ύφεση που θα λέγεται ανάπτυξη το α’ εξάμηνο του 2016 σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, θα εξαπολυθούν αστραπιαία 132 δράσεις για 47 στόχους, πράγμα που σημαίνει ότι ετοιμάζεται να κάνει τρεις δράσεις για να πιάσει έναν στόχο –δεν το βρίσκω και τρομερό το ποσοστό…

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, έως τα τέλη του χρόνου θα δοθούν τα μισά από τα χρέη του Δημοσίου που συσσώρευσε το πρώτο μισό του χρόνου η ίδια κυβέρνηση στην προηγούμενη εκδοχή της.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, θα χαλαρώσουν στις αρχές του 2016 τα capital controls που επέβαλε η ίδια κυβέρνηση και θα ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την οποία πάλι η ίδια κυβέρνηση κατέστησε αναγκαία τους προηγούμενους μήνες.

Παραλείπω όλα τα άλλα καλά που θα μας φέρουν οσονούπω την ευτυχία. Οπως, για παράδειγμα, η απομείωση του χρέους –αν δεν μας το χαρίσουν όλο, πράγμα που είναι και το πιθανότερο!

Κατόπιν αυτών χαιρετίζω την ιδέα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών να μπει επιτέλους ένας ΕΝΦΙΑ στα ακίνητα εξωτερικού.

Αφού τόσο σύντομα θα γίνουμε Ελβετία, τότε όλα τα ακίνητα θα θεωρούνται εξωτερικού.

Κι εκεί να δεις πόσον ΕΝΦΙΑ θα μαζέψει το υπουργείο Οικονομικών!..