Δεκατρία είδη νυχτερίδων βρίσκουν καταφύγιο στο Εθνικό Πάρκο του Δέλτα Αξιού. Η προστατευμένη περιοχή μπορεί να μη διαθέτει σπήλαια όμως τα παρεξηγημένα αυτά θηλαστικά βολεύονται σε…παλιά και εγκαταλειμμένα κτίρια. Αυτό έχουν δείξει οι μελέτες των επιστημόνων του Εθνικού Πάρκου οι οποίοι επισημαίνουν πως είναι σημαντική η διατήρηση αυτών των κτιρίων.

Το επιστημονικό προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης και οι ειδικοί ερευνητές που έχουν αναλάβει την παρακολούθηση των συγκεκριμένων θηλαστικών πραγματοποιούν δειγματοληψίες στο πεδίο, κατά τις οποίες γίνεται εντοπισμός και αναγνώριση των ζώων είτε με οπτική επαφή, είτε με σημειακές ηχογραφήσεις, σε περιπτώσεις που η είσοδος στους χώρους τους θα προκαλούσε όχληση. Μεταξύ των ειδών που έχουν καταγραφεί στην περιοχή – αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φορέας Διαχείρισης – είναι ο τρανορινόλοφος, ο μικρορινόλοφος και η νυχτερίδα του Ναθούσιους.

Οι υπεύθυνοι σημειώνουν επίσης πως όλες οι νυχτερίδες είναι προστατευόμενα είδη, είτε από την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τους Οικοτόπους, είτε με διεθνείς συμβάσεις. «Και αν δεν σας αρκεί αυτό για να πειστείτε για την ανάγκη προστασίας τους, σκεφτείτε ότι κάθε βράδυ μία νυχτερίδα καταναλώνει μερικές δεκάδες έως και εκατοντάδες νυκτόβια έντομα, μεταξύ των οποίων και τα επιβλαβή κουνούπια» συμπληρώνουν με νόημα.

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση