Οι λαλαγγίδες ή αλλιώς το πρωινό του Μήτσου, είναι γλυκοαλμυρές τηγανίτες της Πελοποννήσου. Παρότι οι συγκεκριμένες σερβίρονται με μέλι, μπορείτε να βάλετε ό,τι γλυκό ή αλμυρό ή ξηρούς καρπούς τραβάει η όρεξή σας. Μία συνταγή της συναδέλφου Ματίνας Ηρειώτου.

Υλικά

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ. του καφέ γάλα

1 αβγό

100 γρ. φέτα τριμμένη

Νερό όσο παίρνει για να χυλώσει

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Μέλι, κανέλα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν χυλός. Ζεσταίνουμε το τηγάνι και όταν κάψει ρίχνουμε λάδι.

Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε μία γενναία κουταλιά χυλό. Τις γυρίζουμε με ένα ξύλινο κουτάλι.

Σε περίπου τρία λεπτά είναι έτοιμες. Τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι. Σερβίρονται ζεστές