Οσο πλησιάζουμε προς τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται, τόσο περισσότερα θα γίνονται τα συντροφικά μαχαιρώματα.

Το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα προβλέπει κόμμα μπετόν, που σημαίνει πως στα ανώτατα κομματικά όργανα οι θέσεις θα καλυφθούν από ανθρώπους που στήριξαν την κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα.

Ορισμένοι νιώθουν πως χάνουν την προνομιακή τους σχέση με τον κομματικό μηχανισμό και για αυτόν τον λόγο έχουν αρχίσει να κινούνται, προσπαθώντας να ανακόψουν αποφάσεις που έχουν σχεδόν ληφθεί. Και από όσα μαθαίνω, δύσκολα θα παραδώσουν τα όπλα, παρότι ο συσχετισμός δυνάμεων αυτή τη στιγμή δεν τους ευνοεί.

Δεν μπορώ να αποκαλύψω από ποια πλευρά ακονίζονται τα μαχαίρια, αφού προς το παρόν δεν είναι απολύτως σχηματοποιημένο.

Πιο συγκεκριμένα, κάποιοι επιθυμούν σφόδρα να μη γίνει γραμματέας του κόμματος ο «μπαλαφικός» Παναγιώτης Ρήγας (φωτογραφία) –που όπως έγκαιρα σας έχω ενημερώσει, είναι το φαβορί για αυτή τη θέση. Επικαλούνται το κκέδικο παρελθόν του. Μάλιστα, διαδίδουν ότι ήταν ο επικεφαλής της εισβολής της ΚΝΕ στο Χημείο το 1985 και πως γύρω στο 1990, με εντολή του Περισσού, είχε μπει στο ΝΑΡ για να τους κατασκοπεύει.

Με βάση όλα τα παραπάνω –συμπληρώνουν οι ίδιοι –δεν γίνεται να γίνει γραμματέας του κόμματος κάποιος με τόσο έντονο σταλινικό παρελθόν. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια όλα όσα του καταλογίζουν, αλλά νομίζω πως η δράση κάποιου πριν από σχεδόν 30 χρόνια δεν θα αναμοχλευόταν ούτε στις Δίκες της Μόσχας! Μια και μιλάμε για σταλινικούς…