Ανήκουν και οι τρεις τους στο νέο αίμα της Εκκλησίας: μόλις 39 ετών ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδελφείας Γαβριήλ, πρώην πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής και αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου ως επίσκοπος Διαυλείας· 47 ο Ιωαννίνων Μάξιμος, επίσης πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής στο παρελθόν αλλά και εφημέριος στην «καυτή» ενορία του Αγίου Παντελεήμονα· 54 ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος, καθηγητής Πατρολογίας στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αυτή η… «αγία τριάς» των μητροπολιτών που ξεχωρίζουν για τις ικανότητές τους και τις προοδευτικές τους ιδέες μέσα στην Εκκλησία αλλά και για τις γνώσεις τους στα θέματα νεολαίας, συλλειτούργησε το Σαββατοκύριακο.

Ο Μάξιμος και ο Χρυσόστομος ήταν προσκεκλημένοι του Γαβριήλ για τις εορταστικές εκδηλώσεις της μητρόπολής του στη Νέα Φιλαδέλφεια για την εικόνα της Παναγίας Βουρλιωτίσσης, πολιούχου της πόλης.

Συλλειτούργησαν –το Σάββατο στον πανηγυρικό εσπερινό στον ιερό καθεδρικό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας ο μητροπολίτης Μάξιμος ήταν αυτός που κήρυξε τον θείο λόγο και την επομένη στη θεία Λειτουργία ο Χρυσόστομος –και συμμετείχαν στην ιερή λιτανεία της εικόνας.

Συνήθως στα συλλείτουργα ο οικοδεσπότης μητροπολίτης καλεί ιεράρχες που τους αισθάνεται πιο «κοντά» του. Συνεπώς η κοινή παρουσία των τριών δείχνει ότι τους ενώνουν δεσμοί φιλίας καθώς και ότι «χτίζουν» μαζί το νέο πρόσωπο της Εκκλησίας, αλλά και το μέλλον τους μέσα σε αυτή.