Η καναδική Eldorado Gold δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα ξανανοίξει τα μεταλλεία στη Χαλκιδική και θα επαναπροσλάβει το προσωπικό που είχε θέσει σε διαθεσιμότητα μετά την θετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Το ΣτΕ δικαίωσε την Παρασκευή τους εργαζομένους της Ελληνικός Χρυσός, θυγατρικής της Eldorado, που είχαν προσφύγει κατά της απόφασης του υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη που ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της εταιρίας τον Αύγουστο.

Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο για την επανέναρξη των εργασιών στα μεταλλεία μέχρι την οριστική απόφαση για το ζήτημα αυτό, που αναμένεται αργότερα αυτό το μήνα.

Ο Π.Σκουρλέτης είχε ανακαλέσει την άδεια της Eldorado για την ανάπτυξη των μεταλλείων στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα με το επιχείρημα ότι δεν έγιναν επί τόπου οι δοκιμές που διασφαλίζουν ότι η μέθοδος ακαριαίας τήξης που θα χρησιμοποιηθεί για την εξόρυξη δεν βλάπτουν το περιβάλλον.

Η Eldorado είχε διακόψει όλες τις εργασίες της και είχε θέσει σε διαθεσιμότητα τα δύο τρία του προσωπικού της μετά την απόφαση.

Σε δηλώσεις του στο Reuters, ο επικεφαλής της Eldorado στην Ελλάδα Eduardo Moura δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι θα επαναπροσληφθούν μόλις η εταιρία ενημερωθεί επισήμως για την δικαστική απόφαση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από