Επειδή με έχετε κουράσει με τη δίαιτα και τα πιάτα που ανεβάζω, μάθετε πώς να φτιάχνετε νόστιμα και με λίγες θερμίδες και λιπαρά μπιφτέκια κοτόπουλου. Και συνταγή απλή, για ακαμάτρες κόρες… Τον κιμά τον κόβουν όλα τα κρεοπωλεία και τα σούπερ μάρκετ.

Υλικά

1 κιλό κιμά κοτόπουλο

150 γρ. φινόκιο (χοντροκομμένο)

1 μέτριο κρεμμύδι (χοντροκομμένο)

50 γρ. τζίντζερ (χοντροκομμένο)

6 φέτες ψωμί του τοστ (κομμένο στο μούλτι. Μαύρο ψωμί δίνει καλύτερο χρώμα)

Μισό ματσάκι μαϊντανό

1 κουτ. γλυκού πάπρικα

1 σφηνάκι γάλα

1 αβγό

Λίγο ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι που έχουμε ζεστάνει καλά, ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το φινόκιο, το κρεμμύδι και το τζίντζερ μέχρι να ιδρώσουν.

Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα χτυπάμε στο μούλτι μαζί με τον μαϊντανό και το αβγό και το γάλα.

Ρίχνουμε το μείγμα από το μούλτι μέσα στον κιμά, προσθέτουμε το ψωμί, αλάτι και πιπέρι και την πάπρικα. Ζυμώνουμε τον κιμά καλά για περίπου 3 λεπτά.

Πλάθουμε μπιφτέκια (πατημένα διότι φουσκώνουν αρκετά) και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Μην περιμένετε να πάρουν χρώμα ροδαλί διότι θα στεγνώσουν, ο κιμάς είναι άσπρος και περίπου έτσι θα παραμείνει.

Το σερβίρουμε με λαχανικά, ρύζι ή με σαλάτα, ή σε ψωμάκι από τον φούρνο της γειτονιάς ως μπέργκερ με φρέσκο κρεμμυδάκι, μαρούλι και ντομάτα (εγώ δεν μπορώ να το φάω χωρίς μια φέτα κίτρινο τυρί).