Το νέο Mercedes-Benz Vito Tourer έχει ταλέντο στις μεταφορές προσωπικού ενώ είναι το αυτοκίνητο που κλέβει την παράσταση με τους τεράστιους χώρους. Το γερμανικό μοντέλο αποτέλεσε πόλο έλξης πολλών μπαμπάδων, που έδωσαν έμφαση στο τεράστιο σαλόνι του, με τρεις σειρές καθισμάτων και δυνατότητα μεταφοράς έως και 9 επιβατών. Εδώ, βέβαια, να τονιστεί, ότι το νέο μοντέλο μπορεί να παραγγελθεί με 7 ή 8 θέσεις αντίστοιχα.

Η γκάμα των κινητήρων του νέου Vito Tourer περιλαμβάνει δύο πετρελαιοκινητήρες 1,6λτ. και 2,2λτ. που αποδίδουν ισχύ 88 ή 114 ίππων ο πρώτος και 136, 163 ή 190 ίππους ο δεύτερος αντίστοιχα. Επίσης, προσφέρεται με τρία επίπεδα εξοπλισμού και πιο συγκεκριμένα τα πακέτα «Base», «Pro» και «Select».

Η πρώτη οδηγική εμπειρία μας αφορούσε την έκδοση με το εξοπλιστικό πακέτο Tourer Pro, που περιλαμβάνει έναν μακροσκελή κατάλογο σε εξοπλιστικά καλούδια. Όπως για παράδειγμα, το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα διεύθυνσης, το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης στην ανηφόρα, υο κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, Attention Assist, σύστημα παρακολούθησης πίεσης των ελαστικών, αερόσακους οδηγού – συνοδηγού, ημί-αυτόματο κλιματισμόTempmatic, διπλό κάθισμα συνοδηγού κ.ά.

Στο εσωτερικό του ο οδηγός θα εκτιμήσει το υπερ- εργονομικό ταμπλό με την θέση οδήγησης να «χαλαρώνει» ακόμη και τον πιο αγχωμένο οδηγό στις πιο δύσκολες στιγμές. Όπως στην οδήγηση μέσα στην πόλη, τα στενά κ.α. Εδώ, καθοριστικό ρόλο έπαιξε το τιμόνι που «κόβει» το μεγάλο αμάξωμα σαν να οδηγείς ένα αυτοκίνητο πόλης. Μας άρεσε το τιμόνι με τα πολλαπλά χειριστήρια και τον εύκολο στην χρήση υπολογιστή ταξιδιού, οθόνη Pixel-Matrix στην κεντρική κονσόλα κ.ά.

Για το τέλος αφήσαμε τον κινητήρα. Στην συγκεκριμένη έκδοση το Vito Tourer 111 CDi διαθέτει έναν εξελιγμένο ντίζελ κινητήρα 1.6 λίτρων με 114 ίππους. Η ροπή των 270 Nm σε βάζει σε πειρασμό να το οδηγήσει σε ρυθμούς ενός επιβατικού. Το ροπάτο μοτέρ κάνει …πάσα στην οικονομία καυσίμου που σε πραγματικές συνθήκες δεν ξεπεράσαμε τα 5-6 λίτρα/100χλμ. Άριστα και στην κατανάλωση καυσίμου, ενώ η οδική συμπεριφορά παραπέμπει επίσης σε επιβατικό μοντέλο, χωρίς να φοβάσαι να το οδηγήσεις με 150-160χλμ/ώρα στην αριστερή λωρίδα.

Σε γενικές γραμμές το νέο Vito Tourer έχει όλα τα εφόδια για να σε κερδίσει και να σε βγάλει ασπροπρόσωπο στις αυξημένες μεταφορικές ανάγκες σου.