Τα μακαρόνια ή η πάστα μπορούν να γίνουν όσο πικάντικα και όσο ελαφριά θέλουμε. Αυτή είναι η μαγεία τους… Μία συνταγή του σεφ Χρήστου Γεωργογιαννόπουλου από το blog www.foodsbook.gr. Μπορείτε επίσης να δείτε την εκτέλεση των συνταγών στο κανάλι του στο youtube.

Υλικά

500 γρ. κοχύλι

200 γρ. πικάντικο σαλάμι αέρος ψιλοκομμένο

150 γρ. ζωμό κότας

Ελαιόλαδο

Για το πέστο βασιλικού:

50 γρ. βασιλικός (μόνο τα φύλλα)

180 γρ. ελαιόλαδο

50 γρ. κουκουνάρι

1 σκελίδα σκόρδο

50 τριμμένη παρμεζάνα

κ.π. αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε το κοχύλι σε καλά αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία

Κόβουμε το σαλάμι αέρος σε μικρά κυβάκια και το σοτάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για να βγάλει τα αρώματά του στο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τον ζωμό και μόλις βράσει προσθέτουμε το κοχύλι.

Στο μπλέντερ ρίχνουμε όλα τα υλικά του πέστο και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.

Στο τέλος κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το πέστο ανακατεύοντας καλά για να πάει παντού και να πάρει θερμοκρασία.

Σερβίρουμε ρίχνοντας φρέσκα φύλλα βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα