Με το μνημόνιό του ο κ. Τσίπρας γλύφει εκεί που έφτυνε και παρακαλάει να συμπληρωθεί το PSI και τα συνακόλουθα μέτρα, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Συμπλήρωσε ότι «είτε ο κ. Τσίπρας τελεί σε απόλυτη σύγχυση είτε είναι ανερυθρίαστος και ωμός ψεύτης».

«Οποίος αναρωτιέται γιατί ο κ. Τσίπρας και η παρέα του θεωρούσε και θεωρεί πάντα εμένα ως το βασικό εμπόδιο στην τυχοδιωκτική του διαδρομή που ήδη έβλαψε βαθειά τη χώρα, μπορεί να δει το βίντεο με τις κοινοβουλευτικές ομιλίες μου από τις ευρωεκλογές έως σήμερα, αλλά και τις τοποθετήσεις μου τα τελευταία πέντε χρόνια και να θυμηθεί ή να αναζητήσει τι έλεγε και τι έκανε ο κ. Τσίπρας.

» Θα διαπιστώσει πολύ εύκολα ποιος έλεγε και λέει αλήθεια και ποιος ψέμματα. Ποιος αγωνιζόταν και αγωνίζεται στο όνομα του εθνικού συμφέροντος και ποιος έπαιζε και παίζει στο όνομα της μικροκομματικής ιδιοτέλειας. Ποιος έλεγε και λέει με ακρίβεια πού βρισκόμαστε και πού πηγαίνουμε ως χώρα και ποιος δεν είχε ούτε έχει καμία αίσθηση των συσχετισμών, των κινδύνων και της διεθνούς πραγματικότητας. Ποιος προειδοποιούσε για την επικείμενη πρόσκρουση στα βράχια και ποιος οδήγησε τη χώρα στα βράχια» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος.