Ο ΕΝΦΙΑ είναι γνωστό ότι έκαψε την κυβέρνηση Σαμαρά και τσουρούφλισε την κυβέρνηση Τσίπρα. Ο Σαμαράς έβαλε τον φόρο και τον πλήρωσε ακριβά, ο Τσίπρας είπε ότι θα τον καταργήσει και τελικά - μετά τις εκλογές - το ραβασάκι θα μας έρθει ίδιο και απαράλλαχτο με πέρυσι.
Βάζω όμως στοίχημα πως αν γίνουν αυτά που περιέγραψε στη χθεσινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο «διάδοχος» του ΕΝΦΙΑ θα κάψει και την επόμενη κυβέρνηση.
Οχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά επειδή οι ιδέες για φορολόγηση ακινήτων και κινητών στο εξωτερικό δεν πρόκειται να αποδώσουν δεκάρα τσακιστή για να προκύψουν βαθμοί ελευθερίας αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ εσωτερικού.
«Εχεις, κύριε, χρήματα στο εξωτερικό; Θα επιβαρυνθείς με έναν φόρο περιουσίας επ' αυτών» δήλωσε ο Αλεξιάδης βάζοντας στο κάδρο του νέου αντι-ΕΝΦΙΑ όσους έχουν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού ή ακίνητα στο εξωτερικό.
Εδώ αρχίζουν οι απορίες. Θα κληθούν να πληρώσουν έξτρα φόρο όσοι έχουν βγάλει νόμιμα στο εξωτερικό τα χρήματά τους; Διότι υπάρχει κάτι που λέγεται ελευθερία κίνησης κεφαλαίων. Θα πληρώσουν έξτρα φόρο όσοι έχουν βγάλει μαύρα κεφάλαια στο εξωτερικό; Διότι αυτούς τους ψάχνει το υπουργείο Οικονομικών κάτι δεκαετίες και δεν έχει καταφέρει - ακόμα - να τους βρει.
Για τον Ελληνα που έχει σπίτι στις Αλπεις (όπως είπε ο Αλεξιάδης), άντε και τον βρήκες υπουργέ. Θα επιβάλεις φόρο σε ακίνητο που βρίσκεται σε άλλη χώρα; Πάμε για Νομπέλ Φορολογίας!
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από