Πίστωση χρόνου είχε ζητήσει ο Γιώργος Παπανδρέου από τα στελέχη του το περασμένο Σάββατο, για να διευθετήσει τις οριστικές λεπτομέρειες της καθόδου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στις εκλογές.

Χθες το βράδυ όμως με επίσημη ανακοίνωση, μας πληροφόρησε ότι η κάθοδος του ΚΙΔΗΣΟ ματαιώνεται για οικονομικούς λόγους!

Ο ίδιος ο ΓΑΠ είχε προτείνει μετά το ναυάγιο της διαβούλευσης με το ΠΑΣΟΚ την αυτόνομη κάθοδο του Κινήματος, θέση που επικρότησαν και τα 49 στελέχη που πήραν τον λόγο στη συνδιάσκεψη του κόμματος στο ΣΕΦ.

Και ο Θεοδωράκης

πάει Ιερώνυμο

Σήμερα το μεσημέρι, μαθαίνω, στη μιάμιση θα περάσει το κατώφλι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών προκειμένου να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Είχε προηγηθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Τι να πω; Τελικά, όλοι καταλήγουν να ζητούν την ευλογία της Εκκλησίας. Ακόμη και οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως μεταρρυθμιστές.

Το εγκώμιο στον «Νέστορα»

Αρχισε τις εξορμήσεις από το νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας ο Πέτρος Μολυβιάτης. Δεν πήγε πολύ μακριά. Πήγε, όμως, πολύ ψηλά: στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τη Βασιλική Θάνου, αλλά και στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τα είπε με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Η συζήτηση με αμφότερους επικεντρώθηκε σε τρέχοντα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, καθώς και στο Μεταναστευτικό – Προσφυγικό. Περιττό να προσθέσω ότι ο Προκόπης έπλεξε το εγκώμιο του Μολυβιάτη λέγοντας κάτι του τύπου «η πείρα σας και το ήθος σας βοηθούν πολύ τον τόπο αυτή την κρίσιμη στιγμή». Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει.

Πάντως, ο Μολυβιάτης δεν ήταν ο μόνος από το υπουργείο Εξωτερικών που υπέβαλε χθες τα σέβη του στον Παυλόπουλο. Από το Προεδρικό πέρασε και ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Σπύρος Φλογαΐτης.

Ο καθηγητής Φλογαΐτης θα εκπροσωπήσει λοιπόν την Ελλάδα στη σύσκεψη των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών για το Μεταναστευτικό και είπε να ζητήσει τη συμβουλή του Προκόπη που έχει πείρα για το θέμα από τις μέρες του στο υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης. Το μόνο που μένει είναι να δούμε τον Παυλόπουλο και σε Σύνοδο Κορυφής.

Ο φίλος του ο Φρανσουά

Δεν το αναφέρω τυχαία. Αν κρίνω μόνο από τον αριθμό των τηλεφωνημάτων που έχει ανταλλάξει το τελευταίο δίμηνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Φρανσουά Ολάντ, όλα είναι πιθανά. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτά που ανακοινώθηκαν, αλλά κυρίως σε όσα δεν ανακοινώθηκαν.

Πάντως, ο Προκόπης μίλησε και χθες με τον Φρανσουά. Αυτό προκειμένου να τον ενημερώσει για τις μεγάλες ροές μεταναστών και προσφύγων που δέχεται η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, καθώς και για την προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το ζήτημα σε συνεργασία με την ΕΕ. Με απλά λόγια, επιχείρησε να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που έχει αφήσει σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ο τρόπος με τον οποίο έχουμε χειριστεί το θέμα.