Και μιας που αναφέρθηκα στη Λαϊκή Ενότητα και τις συνεργασίες της, οφείλω να σας ενημερώσω για μια συνεργασία που προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη.

Ανακοινώσεις μπορεί να μην υπάρχουν ακόμη, όμως εγώ είμαι εδώ για να σας ενημερώνω πριν από αυτές. Ανάμεσα στις ομάδες, τα κόμματα και τα πρόσωπα που συμπαρατάσσονται με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, βρίσκεται η Χριστιανική Δημοκρατία, την ύπαρξη της οποίας προσωπικά συντηρεί ο πρόεδρός της Μανώλης Μηλιαράκης.

Οι παλιότεροι αναγνώστες μου σίγουρα τη γνωρίζουν, καθώς μιλάμε για ένα κίνημα που ιδρύθηκε το 1953! Στους νεώτερους θυμίζω τις πολιτικές συμπράξεις της τα τελευταία χρόνια: στις εκλογές του 1974 κατέβηκε με την Ενωση Κέντρου – Νέες Δυνάμεις, το 1981 με τη Συμμαχία, ένα αποτυχημένο σχήμα της Αριστεράς, το 1985 συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ και τον Ιούνιο του 1989 προτίμησε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της μόνη της. Η ΧΔ είχε όμως και προδικτατορική δράση, αλλά και έντονη αντιστασιακή παρουσία στα χρόνια της χούντας, με επικεφαλής τον Νίκο Ψαρουδάκη.

Οφείλω πάντως να ενημερώσω/ προειδοποιήσω τους φίλους της ΛΑΕ, ότι ως ιδεολογία τους έχουν τον χριστιανοσοσιαλισμό, που συνδυάζει την Αγία Γραφή και την αντιιμπεριαλιστική δράση. Στον δρόμο του αντιμνημονίου, για όλους έχει ο Θεός.