Παρά την αναιμική δημοσκοπική αρχή, στη Λαϊκή Ενότητα πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να αναδειχθούν τρίτη πολιτική δύναμη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, συσπειρώνοντας μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων που ψήφισαν Οχι στο δημοψήφισμα του Ιουλίου. Τα στελέχη του κόμματος δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους για τη δυναμική που μπορεί να αναπτύξει το εγχείρημά τους, από τη στιγμή μάλιστα που θα οριστικοποιηθούν οι όποιες συνεργασίες προσπαθούν να οικοδομήσουν, ιδιαίτερα μετά την επισημοποίηση της σχέσης τους με την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ISKRA. Παρ’ όλα αυτά, δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για τα νούμερα που δίνουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, θεωρώντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Μάλιστα, με ένα ιδιαίτερα επιθετικό κείμενο στην ιστοσελίδα Iskra που εκφράζει ανεπίσημα τις θέσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη από την εποχή που βρισκόταν στον ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβητεί τα ποσοστά που τους δίνουν.

Το κείμενο αυτό υποστηρίζει πως μερίδα των μέσων ενημέρωσης μαζί με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων έχουν στήσει μια «ενορχηστρωμένη επιχείρηση», με δύο στόχους. Πρώτον «να πριονίσουν τα ποσοστά της απήχησης της Λαϊκής Ενότητας» και δεύτερον «να ξαναδημιουργήσουν ένα δικομματικό σκηνικό όπως αυτό μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ», αυτή τη φορά «μεταξύ της ΝΔ και του εναπομείναντα μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ».

Την ίδια ώρα, η Λαϊκή Ενότητα συνεχίζει την τακτική τής σχεδόν μονόπλευρης επίθεσης προς τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να αποσπάσει από την Κουμουνδούρου αριστερούς και αντιμνημονιακούς ψηφοφόρους. Με συνέντευξή του στον ρ/σ Παραπολιτικά, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης συνέχισε τις προσωπικές αναφορές προς τον πρώην πρωθυπουργό, σημειώνοντας πως «είχαμε συμφωνήσει να βγάλουμε τη χώρα από τα Μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας την τελευταία στιγμή έκανε τη στροφή».