Μία 54χρονη οικιακή βοηθός, υπήκοος Γεωργίας, και άγνωστος αριθμός συνεργών της είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες της ληστείας σε βάρος 89χρονης, στις 19 Αυγούστου στον Κάλαμο Αττικής.

Συγκατηγορούμενή της είναι και μία 35χρονη ομοεθνής της, η οποία συνελήφθη για υπόθαλψη εγκληματία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Οπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, στις 20 Αυγούστου η 54χρονη κατέθεσε ενόρκως ότι μεταμεσονύχτιες ώρες της προηγούμενης ημέρας δύο άγνωστοι, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, μπήκαν με άγνωστο τρόπο στο σπίτι της 89χρονης στον Κάλαμο, όπου η ίδια εργάζεται ως οικιακή βοηθός τα τελευταία επτά χρόνια.

Κατά δήλωσή της, αφού ακινητοποίησαν την ίδια και την ηλικιωμένη δένοντάς τες, ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και κινητά τηλέφωνα.

Με το πέρας της κατάθεσής της, διαπιστώθηκε ότι η 54χρονη δεν διέθετε έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή της στην Ελλάδα και συνελήφθη αρχικά για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο ωστόσο των ερευνών διαπιστώθηκε ότι ήταν αυτή που βοήθησε τους δράστες να μπουν στο σπίτι της ηλικιωμένης.

Αυτοί επέδειξαν ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά απέναντι στην 89χρονη, με αποτέλεσμα να της προκαλέσουν σωματικές βλάβες και να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Στην κατοχή της οικιακής βοηθού βρέθηκε τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό και κοσμήματα που ανήκουν στην 89χρονη. Την τσάντα αυτή επιχείρησε να παραδώσει στην 35χρονη, η οποία συνελήφθη τη στιγμή της παράδοσης, για την αποδοχή των κλοπιμαίων.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία, κατά περίπτωση για ληστεία κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, ψευδορκία και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, οι δύο συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.