Οι λουκουμάδες τρώγονται από όλους ό,τι ώρα κι αν είναι! Πόσους μπορούμε να φάμε άραγε; Πολλούς, πάρα πολλούς, ειδικά αν είναι φτιαγμένοι από τα χέρια της Ρένας (της Φτελιάς).

Συνταγή για 30 λουκουμαδάκια

Υλικά

1 φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 αβγά

μισό φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

200 γραμμάρια καρυδόψιχα ψιλοκομμένη

1 κουταλιά της σούπας κανέλα τριμμένη

4-5 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι, προσθέτω το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τα αβγά και το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού.

Ανακατεύω τα υλικά καλά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους.

Σκεπάζω το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνω για 30 λεπτά.Βάζω στη φωτιά το τηγάνι με το λάδι και μόλις κάψει, ρίχνω μέσα κουταλιά – κουταλιά το μείγμα και τηγανίζω τους λουκουμάδες μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ξανθό χρώμα.

Πασπαλίζω μια πιατέλα με λίγη καρυδόψιχα και τριμμένη κανέλα.

Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζω τους λουκουμάδες από το τηγάνι και τους βάζω στην πιατέλα. Ρίχνω από πάνω την υπόλοιπη καρυδόψιχα, την κανέλα και το μέλι.

Από το βιβλίο «Ρένα της Φτελιάς: Συνταγές που αγαπήσαμε», Εκδόσεις Στεργίου (Θα το βρείτε στα stergiouShop.com, amazon.com, www.amazon.co.uk και στα βιβλιοπωλεία Ιανός και Public).