Μπορεί το τρέξιμο να είναι το Α και το Ω στη ζωή ενός δρομέα, ωστόσο κάπου κάπου ένας αθλητής έχει ανάγκη από λίγες ώρες χαλάρωσης σε μια παραλία ή σε μια πισίνα. Η κολύμβηση είναι μια εναλλακτική αεροβική άσκηση σε περίπτωση που έχετε τραυματιστεί και ενδείκνυται ως μέρος της διαδικασίας αποκατάστασης. Με αυτό το άθλημα μπορείτε να γυμνάσετε μυϊκές ομάδες που δεν γυμνάζονται με το τρέξιμο, καθώς επίσης να αλλάξετε παραστάσεις. Το υγρό στοιχείο μπορεί να βοηθήσει να ξελαμπικάρετε λίγο από τα χιλιόμετρα που κατέγραψαν τα πόδια σας και από τη μονοτονία που ίσως να νιώσατε τρέχοντας. Βγάλτε λοιπόν τα αθλητικά ρούχα και παπούτσια και αφεθείτε στις θεραπευτικές ιδιότητες του νερού και της θάλασσας.
Και για την ιστορία έχετε υπόψη ότι κάποτε τα ανδρικά μαγιό ήταν ολόσωμα, ενώ μόλις το 1933 εξελίχθηκαν στη σημερινή μορφή τους. Ο αθλητισμός βοήθησε τη μόδα και έτσι στις αρχές της δεκαετίας του 1940 και για χάρη των επιδόσεων στα αθλήματα κολύμβησης οι άνδρες άρχισαν να φορούν μαγιό που κάλυπταν μόνο το κάτω μέρος. Σιγά σιγά κόντυναν, απέκτησαν ρίγες, χαβανέζικα σχέδια, έντονα χρώματα και έγιναν πιο ελαστικά και πιο ελαφριά. Πλέον κατασκευάζονται από υλικά που απορροφούν λιγότερο νερό και έχουν σχεδόν μηδενικό συντελεστή τριβής. Η επιλογή ενός μαγιό είναι σημαντική υπόθεση για έναν άνδρα, καθώς πλέον η χρήση τους δεν περιορίζεται μόνο στην παραλία, αλλά πολλές φορές εκτελούν και χρέη βερμούδας.

Παλιάς «σχολής»

Το μαγιό Riviera της Vilebrequin είναι σε στυλ της δεκαετίας του 1970. Εχει πλαϊνές τσέπες και πίσω τσέπη που κλείνει με velcro, το εξωτερικό του υλικό είναι από 100% πολυαμίδιο και το εσωτερικό από 100% βαμβάκι. €205, FFGroup (τηλ. 210-6241.000)

Βολική κι ευχάριστη

Για όσους αγαπούν τα φωτεινά χρώματα, το μαγιό Bradley σε έντονο κίτρινο είναι από πολυεστέρα και βαμβάκι, έχει ελαστική μέση με ρυθμιζόμενο κορδόνι, δύο πλαϊνές τσέπες και μια πίσω τσέπη με κρίκο για τα κλειδιά σας. €30, Animal (τηλ. 211-1802.600)

Για γρήγορο στέγνωμα

Το μαγιό Boxer της Franklin & Marshall είναι σε γραμμή regular fit, από πολυεστέρα soft-feel. Το ελαστικό υλικό βοηθά στην άνετη κολύμβηση και στεγνώνει γρήγορα. Εχει πλαϊνές τσέπες και κορδόνι που σφίγγει. €67, FF Group (τηλ. 210-6241.000)

Για μηδενικές τριβές

Το quadrock scallop 18 Boardshοrt-Navy της Quicksilver είναι από ανακυκλωμένο πολυεστέρα και έχει εξωτερικές ραφές για να μη δημιουργούνται καθόλου τριβές. Ιδανικό για όσους αγαπούν τα χρώματα και τις αντιθέσεις. €70, Shop and Trade (τηλ. 210-3408.400)

Θαλασσινής έμπνευσης

Το μαγιό Mistral Trunk είναι από ελαφρύ και ελαστικό υλικό που στεγνώνει πολύ γρήγορα. Εχει εσωτερικές ραφές για μεγαλύτερη άνεση και κορδόνι για εύκολο δέσιμο. €69, Helly Hansen (τηλ. 210-6241.000)

Κατάλληλο για κάθε ώρα

Ανδρικό μαγιό Bywayx της Arena, από 100% πολυεστέρα που στεγνώνει αμέσως. Εχει ελαστική μέση με εσωτερικό κορδόνι και πλαϊνές τσέπες. Το κόκκινο χρώμα συνδυάζεται με μπλούζα ή πουκάμισο από το πρωί έως το βράδυ. €20,99, Veto (τηλ. 210-4839.480)

Για όλη την ημέρα

Κάντε τη διαφορά στην παραλία ή στην πισίνα με το μαγιό Flag Vars Swimshort. Μπορεί να φορεθεί και σαν βερμούδα. Στεγνώνει γρήγορα καθώς είναι από πολυεστέρα και βαμβάκι και έχει ελαστική μέση με ρυθμιζόμενο κορδόνι. €74,90. Tommy Hilfiger (τηλ. 210-6109.490)

Για να ενισχύσετε το μυαλό σας

Το NeuroAgeNRG περιέχει έναν αποτελεσματικό συνδυασμό βασικών συστατικών που συμβάλλουν στην ενίσχυση της πνευματικής εγρήγορσης, της μνήμης και στη βελτίωση της συγκέντρωσης. Στα φαρμακεία, Elpen (τηλ. 210-7488.711)