Γνήσια παραδοσιακή συνταγή από τη Σαντορίνη. Είναι ένα γρήγορο και παντανόστιμο μεζεδάκι για να συνοδεύσει το ούζο, τη μπύρα και το λευκό κρασί.

Συνταγή: Για 4 άτομα

Υλικά

4-5 ζουμερές ντομάτες κομμένες σε κυβάκια

2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια

1 ματσάκιφρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό

2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύριγια όλες τις χρήσεις

Αλάτι πιπέρι και λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ανακατεύω το αλεύρι και το νερό πολύ καλά (προσέχω να μην κάνει σβόλους το αλεύρι).

Βάζω στο τηγάνι το λάδι και, μόλις ζεσταθεί, βάζω κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα καιτηγανίζω από τις δύο μεριές. Τηγανίζω τους ντοματοκεφτέδες προσεκτικά για να μηνκαούν και – κάθε φορά που τους γυρίζω – προσέχω να μην τους τρυπήσω και πάρουν λάδι.Οι ντοματοκεφτέδες παίρνουν ένα ωραίο ξανθοκόκκινο χρώμα.

Η συμβουλή της Ρένας:

1. Αν το μείγμα βγει αραιό, προσθέτω λίγο ακόμη αλεύρι.

2. Εάν θέλω, μπορώ ναπροσθέσω στα υλικά ένα κολοκυθάκι και μια μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια.

Από το βιβλίο «Ρένα της Φτελιάς: Συνταγές που αγαπήσαμε», Εκδόσεις Στεργίου (Θα το βρείτε στα stergiouShop.com, amazon.com, www.amazon.co.uk και στα βιβλιοπωλεία Ιανός και Public).