Μπορεί να γίνει σε λιγότερο από 5 λεπτά και ίσως είναι το γλυκό με τις λιγότερες θερμίδες (50 ανά ποτήρι). Είναι δροσερό και γλυκό και συντηρείται ολόφρεσκο στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ημέρες.

Υλικά

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό (μπορεί να γίνει και με 2%)

1 ποτήρι του κρασιού ζάχαρη άχνη (ή και λιγότερο)

1 ποτήρι του κρασιού φρέσκο χυμό λεμονιού

Χυμό από ένα λάιμ

Ξύσμα από ένα λάιμ ή λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και λίγο ξύσμα λάιμ (το λάιμ το πλένουμε και το σκουπίζουμε καλά, διότι είναι καλυμμένο με κερί για προστασία στη μεταφορά του). Ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να πάρει ομοιόμορφη υφή. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, έχοντας σκεπάσει το μπολ με μεμβράνη.

Μπορούμε να το μοιράσουμε σε μικρά μπολάκια (επιθυμητές μερίδες) ή να το σερβίρουμε από το μεγάλο όταν και όσο θέλουμε.

Σερβίρουμε προσθέτοντας στην επιφάνεια του γλυκού μας ξύσμα από λεμόνι.