Η Opel έδωσε στη δημοσιότητα όλες τις φωτογραφικές λεπτομέρειες από το νέο Astra. Το μικρομεσαίο μοντέλο της αναμένεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του τον προσεχή Σεπτέμβριο στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Το νέο μοντέλο διαθέτει νέα εμφάνιση, πιο δυναμικά χαρακτηριστικά και έντονα φωτιστικά σώματα. Θα έχει μήκος 4,37 μέτρα, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιο κοντό κατά 5 εκατοστά από το μοντέλο που θα αντικαταστήσει και πιο χαμηλό κατά 2,6 εκατοστά.

Επίσης, η νέα σχεδίαση επέφερε και βελτίωση του αεροδυναμικού συντελεστή που είναι κάτω από τα 0.30 Cd. Η μεγαλύτερη πρόοδος πραγματοποιήθηκε στην μείωση του βάρους του, όπου το νέο Astra είναι κατά 200 κιλά πιο ελαφρύ σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Αυτό συνετέλεσε στην μείωση της κατανάλωσης καυσίμου αλλά και των εκπομπών CO2.

Μπορεί να μίκρυνε σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, όμως το νέο Astra είναι πιο άνετο σε χώρους, χάρη στην καλύτερη εκμετάλλευση των χώρων. Ο εξοπλισμός του αναμένεται να είναι πλουσιοπάροχος και επίσης, το Astra θα είναι το πρώτο Opel που θα διατεθεί το σύστημα OnStar, το οποίο προσφέρει ένα ευρύ φάσμα άμεσων υπηρεσιών ασφάλειας και ανέσεων όλο το χρόνο (π.χ. ειδοποιεί για βοήθεια σε ένα ατύχημα).

Το νέο Astra θα έχει στη βάση των κινητήρων βενζίνης ένα νέο μοτέρ, 1 λίτρου που θα αποδίδει 105 ίππους. Νέο μηχανικό σύνολο είναι το 1.4 Turbo ισχύος 145 ίππων και 250 Nm ροπής μεταξύ 1.800 και 4.000 σ.α.λ. Η γκάμα των μοτέρ θα αγγίζει σε ισχύ έως και τους 200 ίππους. Επίσης, το βασικό ντίζελ μοτέρ των 1.6 CDTi θα αγγίζει τους 95 ίππους.