Αντε το JFK, άντε το Brussels, άντε ο Στέλιος Παπανικολάου για μέλος του ΔΣ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας –το μαθηματικό σύμβολο του κενού συνόλου δεν το σχολιάζω καθόλου –αλλά «Σαββαΐδου: να τα βρει με τον ΣΔΟΕ»;

Στο μπλοκάκι του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη σε μια σύσκεψη, στην οποία υποτίθεται ότι μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στη συμφωνία με τους έξω;

Τι έχει να χωρίσει η Σαββαΐδου με το ΣΔΟΕ, Γιάνη –με ένα ν –που βάζεις ν στο ουδέτερο –από πλευράς γένους –ΣΔΟΕ;

Μαθαίνω ότι έχει να χωρίσει αρκετά. Διότι, ο Παναγιώτης (Δάνης, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ) έχει πολλά ράμματα για τη γούνα της Κατερίνας (Σαββαΐδου, η επικεφαλής της ΓΓΔΕ).

Πήγε την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο της για συνάντηση, χωρίς ραντεβού, ζήτησε να τη δει και όταν του είπαν ότι είναι σε σύσκεψη και να κλείσουν ραντεβού για αύριο, αποφάσισε να περιμένει στο σαλονάκι. Περίμενε καμιά ώρα, η σύσκεψη δεν τελείωνε, μάλλον νευριασμένα σηκώθηκε και έφυγε. Και μετά, αναφέρουν πληροφορίες, άρχισε την γκρίνια για τη Σαββαΐδου σε υπουργούς της κυβέρνησης ότι δεν τον δέχεται στο γραφείο της.

Δεν πιστεύω βέβαια ότι αυτή ήταν η αιτία που ο Βαρουφάκης έγραψε στο μπλοκάκι του τη φράση «Σαββαΐδου: να τα βρει με τον ΣΔΟΕ».

Μαθαίνω από αξιόπιστη πηγή ότι μία από τις αιτίες της κόντρας είναι μια νέα Επιτροπή για ελέγχους στα εμβάσματα και τις καταθέσεις. Ο Δάνης θέλει την Επιτροπή να την πάρει το ΣΔΟΕ. Μαζί του και κυβερνητικά στελέχη.

Η Κατερίνα, από την άλλη, έχει ήδη ως γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων την ευθύνη για τον έλεγχο των εμβασμάτων και έχει φτιάξει και ειδική επιτροπή στο Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, με τη συνδρομή εισαγγελέων. Σιγά μην αφήσει τη δική της επιτροπή να της την πάρει ο Παναγιώτης.

Κάπως έτσι, φαίνεται να μπήκε διαιτητής ο Πρωθυπουργός, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα υπέρ ποίου σφύριξε. Θυμίζω πάντως ότι η τρόικα –την οποία αναβίωσε με τις δηλώσεις του χθες ο Βαρουφάκης –θέλει τα πάντα όλα των ελέγχων –μαζί και το ΣΔΟΕ –να τα έχει υπό την εποπτεία της η ΓΓΔΕ.