Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύει κανείς ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει στις 5 Ιουνίου αναφέρει ρεπορτάζ των Financial Times επικαλούμενο Γερμανό αξιωματούχο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ήταν πολύ «ενθαρρυντικό» ότι η Ελλάδα εξέφρασε την ετοιμότητά της για να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ, αναφερόμενος στις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αξιωματούχοι και στην Ελλάδα προσπαθούν να υποβαθμίσουν την πιθανότητα η Αθήνα να προχωρήσει σε στάση πληρωμών αρχίζοντας από τη δόση των 300 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 5 Ιουνίου, παρά τις αυξανόμενες ενδείξεις ότι η χώρα στερεύει από ρευστό.

Στο άρθρο γίνεται λόγος για τον Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος είπε σε δημοσιογράφους την Τρίτη ότι περιμένει να καταβληθεί η δόση στις 5 Ιουνίου γιατί "θα έχουμε μια συμφωνία (ως τότε)" αποκλείοντας ωστόσο την επιβολή φόρου στις εγχώριες τραπεζικές καταθέσεις και στις συναλλαγές στα ΑΜΤ λίγο αφότου είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο.

«Η φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών προτάθηκε στις συνομιλίες στις Βρυξέλλες. Το υπουργείο διαφώνησε και η πρόταση απορρίφθηκε», είπε ο υπουργός Οικονομικών, γράφουν οι Financial Times.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από