Τελικά η φράση «κάνω τον Γερμανό» μόνο τυχαία δεν είναι. Τον ανίδεο προσποιήθηκε χθες ο Ούλριχ Γκρίλο, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), όταν ρωτήθηκε για τη διαφθορά κατά τη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο της Γενικής
Συνέλευσης του ΣΕΒ.
«Υπάρχει ένα στερεότυπο για την Ελλάδα, ότι ως χώρα είμαστε συνώνυμο της διαφθοράς. Κοιτάζοντας ωστόσο τις υποθέσεις που διερευνούν οι έλληνες εισαγγελείς, διαπιστώνει κανείς πως οι μισές ή περισσότερες απ' αυτές εμπλέκουν γερμανικές επιχειρήσεις που έκαναν δουλειές στην Ελλάδα. Πώς το σχολιάζετε;» ρώτησε τον Γκρίλο ο συντονιστής του πρωινού πάνελ Αλέξης Παπαχελάς.
Αντί για μια καθαρή απάντηση, ο Γκρίλο προτίμησε να σφυρίξει αδιάφορα σαν να μην καταλάβαινε την ερώτηση. «Οι εταιρείες δεν πρέπει να παίρνουν τις δουλειές με διαφθορά αλλά με ανταγωνισμό και διαφανείς διαδικασίες», ήταν η απάντησή του.
Θυμίζουμε ότι πέρυσι το περιοδικό «Der Spiegel» είχε επανέλθει στο θέμα με τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας ερευνώντας ενδεχόμενη εμπλοκή του νυν προέδρου του γερμανικού ΣΕΒ. Εκείνη την περίοδο ο Γκρίλο ήταν οικονομικός διευθυντής του τμήματος εξοπλισμών της Rheinmetall και παράλληλα διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της εταιρείας Stn Atlas.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από