Απάντησε άμεσα σε όσα έγραψα χθες για την καταγγελία του Συλλόγου Γονέων του δημοτικού σχολείου του Βούπερταλ Γερμανίας για φωτογραφική διάταξη του υπουργείου του που οδηγεί σε παράταση αποσπάσεων «αρεστών» εκπαιδευτικών εις βάρος άλλων.
Μόνο που ο υπουργός Παιδείας, παρότι ακούει, δεν είμαι (ακόμη) σίγουρος ότι ακούει σωστά.
Το λέω διότι η απάντησή του είναι ότι τίποτε «περίεργο» δεν συμβαίνει με τους εκπαιδευτικούς των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού αλλά, όπως είχε συμβεί και τα προηγούμενα χρόνια, με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας διατηρεί και φέτος τη δυνατότητα οι εκπαιδευτικοί όλων των χωρών του εξωτερικού, και όχι μόνο της Γερμανίας, που είναι και γονείς παιδιών τα οποία θα φοιτήσουν του χρόνου στην Γ' Γυμνασίου ή στην Γ' Λυκείου, να παρατείνουν την απόσπασή τους.
Το μέτρο, λέει, που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί φωτογραφική διάταξη και δεν αφορά «αρεστούς», αλλά όλους τους εκπαιδευτικούς της αλλοδαπής, κρίθηκε και φέτος απαραίτητο, καθώς για το υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει ισχυρότερο αγαθό από αυτό της προστασίας των παιδιών να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στη βαθμίδα εκπαίδευσης στην οποία βρίσκονται. Για πρώτη φορά, ωστόσο, γίνεται σαφές στην εγκύκλιο ότι θα είναι η τελευταία χρονιά που λαμβάνεται αυτό το μέτρο.
n Ωραία όλα αυτά, αλλά τι λένε - και επιμένουν - οι γονείς στο Βούπερταλ;
Οτι με την περυσινή εγκύκλιο είχαν τη δυνατότητα να παραμείνουν όλοι ανεξαιρέτως οι εκπαιδευτικοί χωρίς επιμίσθιο, αν το επιθυμούσαν. Με τη φετινή όμως υπάρχει τροποποίηση. Είναι αυτό ακριβώς που αναφέρεται για τις Γ' Γυμνασίου και Γ' Λυκείου για να θεμελιώσουν τα παιδιά δικαίωμα, διότι υπάρχουν και άλλοι εκπαιδευτικοί των οποίων τα παιδιά χρειάζονται ένα έτος για να θεμελιώσουν δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις και δεν είναι αναγκαίο τα παιδιά τους να φοιτήσουν τον επόμενο χρόνο στην Γ' Γυμνασίου ή στην Γ' Λυκείου, αλλά σε κάποια άλλη τάξη για να συμπληρώσουν 3 χρόνια.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από