Το δρομολόγιο από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται προσωρινά, στη Βουλή είναι γνωστό για τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη. Η άδεια του αρμόδιου εισαγγελέα να μεταχθεί στη Βουλή αφορούσε την υπεράσπισή του ενόψει μιας ακόμα συζήτησης για την άρση της ασυλίας του προκειμένου να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη για αξιόποινη πράξη που του αποδίδεται.

Εκείνος όμως θέλησε να παρατείνει την παραμονή του στο Κοινοβούλιο και να τοποθετηθεί για νομοσχέδιο που είχε εισαχθεί προς συζήτηση.

Θα μπορούσε άραγε αυτή η συμπεριφορά του να στοιχειοθετήσει και άλλη αξιόποινη πράξη για τον ήδη κατηγορούμενο βουλευτή, ο οποίος έχει πολλούς ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη;

Εισαγγελικές πηγές εκτιμούν ότι η επιλογή του να μην επιστρέψει αμέσως στις φυλακές δύσκολα θα μπορούσε να αποτιμηθεί ποινικά.

Ωστόσο επισημαίνουν ότι η στάση του, όπως συνήθως συμβαίνει, μπορεί να αποτιμηθεί από την αρμόδια εισαγγελική Αρχή την επόμενη φορά που θα υποβάλει ανάλογο αίτημα για να μεταχθεί στη Βουλή.

«Η συμπεριφορά και η προσωπικότητα κάθε κατηγορουμένου κρίνεται κατά περίπτωση. Και έτσι τα αρμόδια όργανα μπορούν να ζυγίσουν τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης την τελευταία εισαγγελική άδεια που του δόθηκε για να μεταβεί στη Βουλή και για να υπερασπιστεί εαυτόν» έλεγαν εισαγγελείς, χωρίς καμία διάθεση να προκαταλάβουν μελλοντική κρίση συναδέλφων τους.