Tα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισαν τελικά την πολιτική καταδίκη του χρυσαυγίτη βουλευτή Γιάννη Λαγού με αφορμή τις απειλές που εκτόξευσε την περασμένη εβδομάδα κατά της Λιάνας Κανέλλη.

Στη συνεδρίαση δεν προσήλθε η Κανέλλη, παρά μόνο ο πρωταγωνιστής Λαγός. Ο τελευταίος επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η απειλή του στο Δικαστήριο που δικάζεται η Χρυσή Αυγή, «να δεις με τι μούτρα θα φύγεις» ήταν από νομικής σκοπιάς! Απίστευτο, αλλά χρυσαυγίτικο!

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Επιτροπή, πάντως, η πρόταση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ολγας Γεροβασίλη δεν κατόρθωσε να βρει την απαιτούμενη πλειοψηφία από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ώστε η πολιτική καταδίκη να συνοδευθεί και από συγκεκριμένα πειθαρχικά μέτρα.

Αυτό θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως «αντίποινα», αφού την περασμένη εβδομάδα η αντιπολίτευση είχε επικρίνει τη στάση της Προέδρου της Βουλής, η οποία αρνήθηκε να υπάρξει πολιτική δήλωση καταδίκης τής επίθεσης από τη Διάσκεψη των Προέδρων και παρέπεμψε το θέμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

…και οι τσαμπουκάδες του Κασιδιάρη

Ενα μείζον θέμα χωρίς απαντήσεις προέκυψε χθες στη Βουλή σχετικά με τις δυνατότητες που έχει η φρουρά του Κοινοβουλίου να εφαρμόζει τις εισαγγελικές οδηγίες.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το γεγονός ότι μολονότι ο εισαγγελέας φυλακών είχε δώσει άδεια στον χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη να προσέλθει στη Βουλή για να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια επί του αιτήματος άρσης της ασυλίας του, ο υπόδικος βουλευτής αρνήθηκε να επιστρέψει αμέσως μετά στον Κορυδαλλό (όπως προβλέπει η εισαγγελική άδεια) και παρέμεινε στο Κοινοβούλιο, συμμετέχοντας και στην επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Το ανακοίνωσε προκλητικά ο ίδιος από το έδρανό του, γνωστοποιώντας επίσης πως αγνόησε επιδεικτικά τις εκκλήσεις των ανδρών της ασφάλειας της Βουλής που τον κάλεσαν να αποχωρήσει, επικαλούμενοι ακριβώς την απόφαση του εισαγγελέα.